Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Helikopterekre kellett szállniuk az argentin focistáknak a nagy tömeg miatt

Argentinians celebrate their nation’s third World Cup victory Argentina,Buenos Aires,celebrate,crowd,fans,Football,France,Lion Horizontal
BUENOS AIRES - ARGENTINA, DECEMBER 20: An aerial view of a massive crowd celebrating their nation’s third World Cup victory, in the capital Buenos Aires, Argentina on December 20, 2022. On Sunday, Messi-led Argentina beat France 4-2 on penalties in Qatar to bag the nation's third FIFA World Cup title. Martin Cossarini / Anadolu Agency (Photo by Martin Cossarini / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem a terveknek megfelelően alakult az Albiceleste ünneplése, miután az utakon akkora volt a tömeg, hogy a játékosokat szállító busz négy és fél óra alatt csupán 14 kilométert tudott megtenni. 

A nyitott busz ezért megváltoztatta az útvonalát, majd a főváros délnyugati részébe, Villa Luganóba hajtott, ahol a haditengerészet helikoptereire szálltak fel a futballisták, így tudták folytatni az ünneplést.

A vb-aranyérmes játékosok nevében Claudio Tapia, az argentin szövetség (AFA) elnöke közösségi oldalán kért elnézést a történtekért, amelyeket szégyennek nevezett. Kiemelte: az őket kísérő biztonsági emberek nem engedték őket továbbmenni, hogy eljussanak az összes rajongójukhoz.

Helikopterekkel kellett elvinni a focistákat Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Martin Cossarini

A csapatot szállító repülőgép helyi idő szerint hajnali 3 órakor landolt Buenos Airesben, az éjszakai időpont ellenére szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre.

A csapat napközben egy nyitott busz tetején a főváros szívébe ment, hogy a drukkerekkel közösen is megünnepelje a diadalt. A lépésben haladó jármű a szövetség székházától indult, az utcákon pedig több százezren gyűltek össze, hogy személyes jelenlétükkel fejezzék ki köszönetüket, és lássák az aranyérmes játékosokat, valamint a vb-trófeát. A legtöbb ember a Plaza de la Repúblicán gyűlt össze, ahol már a vasárnapi finálé után is milliós tömeg gyűlt össze.

Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet.

Mindent egy helyen az Eb-ről