A vb-döntő bírója elismerte a hatalmas hibáit

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Döntő, finálé, Argentína-Franciaország, Argentína, Franciaország, 2022.12.18.
LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 18: The Fourth Official Ismail Elfath and Didier Deschamps Head coach of France look on as the Referee Szymon Marciniak of Poland shows a yellow card to Olivier Giroud of France following an incident around the bench during the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Youssef Loulidi/Fantasista/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szymon Marciniak megtörte a csendet és reagált a katari labdarúgó-világbajnokság fináléjában hozott döntéseivel szembeni kritikákra – ugyanakkor mivel azok mindkét félnek kedveztek, nem érti a franciák felháborodását.

A döntő 108. percében Lionel Messi 3-2-re alakította az eredményt, ám az interneten megjelent felvételek alapján érvényteleníteni kellett volna a találatot, ugyanis két argentin cserejátékos a pályán volt, mielőtt a labda áthaladt volna a gólvonalon. Ez rengeteg francia szurkolót felháborított, a kritikák középpontjában pedig a 41 éves lengyel játékvezető, Szymon Marciniak állt.

Marciniak – akit a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) dicséretben részesített a teljesítményéért – egy sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra. Ugyan

elismerte, hogy nem kellett volna megadnia az argentinok harmadik gólját, a telefonján megmutatta, hogy Kylian Mbappé második, a rendes játékidő végén született egyenlítő találata sem volt szabályos.

A felvételen ugyanis látszik, ahogy több francia cserejátékos is a pályán tartózkodott, mielőtt a labda a hálóban landolt.