Egy ember meghalt az argentin vb-győzelem ünneplésének őrületében

fbl Horizontal
Argentina's players celebrate on board a bus with a sign reading "World Champions" with supporters after winning the Qatar 2022 World Cup tournament as they tour through Buenos Aires' downtown on December 20, 2022. - Millions of ecstatic fans are expected to cheer on their heroes as Argentina's World Cup winners led by captain Lionel Messi began their open-top bus parade of the capital Buenos Aires on Tuesday following their sensational victory over France. (Photo by Luis ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
Halálos áldozata is volt a vasárnapi argentin vb-győzelem Buenos Aires-i ünneplésének. Az argentin főváros utcai őrületében mintegy négymillióan vettek részt.

Sajtóbeszámolók szerint elképesztő tömeg, mintegy négymillió ember várta Buenos Airesben a katari labdarúgó világbajnokság vasárnapi döntőjében tizenegyesekkel diadalmaskodó argentin válogatottat. Mint arról kedden az Origo is beszámolt a nyitott buszos parádé is kudarcba fulladt az óriási tömeg miatt, a játékosokat katonai helikopterekkel kellett kimenekíteni.

A felfokozott hangulat azonban halálos áldozatot is követelt. A rendőrségi jelentések szerint egy fiatal férfi egy háztetőről esett le, miután nem vette észre, hogy nem egy stabil tetőn, csupán egy műanyag toldalékon állt. Őt a Fernandez Kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Soha nem látott tömeg várta a világbajnok csapatot az argentin fővárosban Forrás: AFP/Luis Robayo

Egy ötéves kisfiút is kórházban ápolnak, akinek kritikus az állapota, miután ráesett egy köztéri márványszobor egy darabja. Ugyancsak kórházban, az intenzív osztályon van az a férfi, aki egy felüjáróról megpróbált ráugrani a csapatot szállító nyitott buszra, de elhibázta az akciót, és fejjel a földre esett.

Volt, akik alatt egy lámpaoszlop tört ki, mást megkéseltek, megint mások elloptak egy rendőrautót, míg városszerte több helyen is összecsaptak a drukkerek és a rohamrendőrök.