Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo mindenki számára megdöbbentően nyilatkozott a Manchester Unitedról és a csapaton belüli helyzetéről. Az ötszörös aranylabdás támadó szerint Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta semmilyen előrelépés nem történt a klubnál.

„Semmi sem változott. Nem csak a jacuzzi, vagy a medence, de még az edzőterem sem. Még a technológia néhány pontja, a konyha, vagy a szakácsok sem - akiket nagyra értékelek, mert kedves emberek!

– mondta Piers Morgan TalkTV című műsorában Cristiano Ronaldo.

„Ahogy azt Picasso mondta: rombolnod kell, hogy újjáépíthess (a művésztől származó idézet pontosan így hangzik: "Minden alkotás rombolással kezdődik.") és ha ezt velem kezdik, akkor számomra ez nem jelent problémát. Szeretem a Manchester Unitedet, szeretem a szurkolókat, mindig mellettem állnak. De ha másképp akarják csinálni, nagyon sok dolgon kell változtatniuk" – folytatta a 37 éves támadó.

Ronaldo második apjaként tekint Sir Alex Fergusonra Forrás: AFP/Jack Taylor/Jack Taylor

Arra a kérdésre, hogy Sir Alex Ferguson mit gondol a United jelenlegi helyzetéről, Ronaldo

- nyilatkozta az ötszörös aranylabdás támadó, aki minden bizonnyal soha többet nem fog már pályára lépni a Manchester United csapatában.

Ronaldo nyáron a teljes felkészülést kihagyta a Manchester United csapatánál, majd augusztusban 52 nap kihagyás után visszatért a pályára a Rayo Vallecano elleni felkészülési meccsen.

Az ötszörös aranylabdást a szünetben le is cserélte a holland edző, Ronaldo pedig a lecserélését követően azonnal elhagyta a Manchester United stadionját.

Ezt követően jött az októberi botrány a Tottenham elleni rangadón, amikor Ronaldo csak kispados volt, majd amikor a meccs hajrájában Erik ten Hag pályára akarta küldeni, a portugál sztár megtagadta a pályára lépést, majd a lefújás előtt olyan dühösen viharzott be az öltözőbe, hogy még az érte rajongó gyerekeknek sem adott pacsit.

Ronaldo ez után egy hétre kikerült a keretből, de Ten Hag visszaengedte a csapathoz, múlt hétvégén pedig a csapatkapitányi karszalagot is megkapta az Aston Villa otthonában 3-1-re elveszített mérkőzésen. Vasárnap este aztán Ronaldo betegségre hivatkozva nem volt ott csapata Fulham elleni idegenbeli mérkőzésén.

Angol sajtóértesülések szerint a portugálnak semmi baja sincs, csak ezúttal sem került volna be a kezdőcsapatba, és megelégelte a mellőzést.

Mindent egy helyen az Eb-ről