Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Gazdag Dániel újabb gólt szerzett a Philadelphia Union csapatában, ezúttal az észak-amerikai profi labdarúgóliga, az MLS döntőjében volt eredményes a Los Angeles FC ellen. Gazdag csapata drámai meccsen 3-3-as döntetlent ért el, majd büntetőkkel maradt alul.

A bajnoki döntőben Los Angelesben a hazai csapat kezdte jobban a meccset, az első félidőben meg is szerezte a vezetést. Egy eladott labda után harcolt ki szabadrúgást a Los Angeles-i csapat, ami után Kellyn Acosta megpattanó lövése vágódott a kapuba.

Az 59. percben Gazdag Dániel góljával egyenlített a Philadelphia, a magyar játékosnak ez volt a 24. gólja az idényben.

A 83. percben újra vezetést szerzett a Los Angeles, egy szöglet után Jesus Murillo fejelt a kapuba, de két perccel később megint döntetlen volt, egy szabadrúgás után Jack Elliott egy fejessel egyenlített, így a rendes játékidő 2-2-re végződött.

A hossszabbítás utolsó pillantaiban újra Elliott volt eredményes, aki egy szöglet utáni beadás következtében kialakult kavarodást használt ki a 124. percben. De ez még mindig nem a végét jelentette, a 128.(!) percben a csereként beállt Garth Bale egy fejessel egyenlített.

3-3 uán jöhettek a tizenegyesek. Az első pár mindkét tagja köztük Gazdag is hibázott, majd a Philadelphia következő két rúgója is. A Los Angeles részéről több játékos nem hibázott, így 3-0-ra nyerte a büntetőket a hazai csapat, amely így a bajnoki címet is megszerezte.

Mindent egy helyen az Eb-ről