Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sorsoltak a BL-ben: Liverpool-Real Madrid és a PSG-Bayern a legnagyobb párharcok között

Nyon, 2022. november 7. A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egymással mérkőző csapatok párosítása a kijelzőn az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában tartott sorsoláson 2022. november 7-én. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron
Vágólapra másolva!
Kisorsolták a Bajnokok Ligája 2022/2023-as kiírásának nyolcaddöntőit. A legnagyobb párharcoknak a Liverpool-Real Madrid, a Dortmund-Chelsea, és a Paris-Saint Germain- Bayern München összecsapás ígérkezik.

A Bajnokok Ligájában a csoportgyőztesek a kiemeltek, így melléjük nem párosíthattak azonos nemzetből csapatot vagy olyan gárdát, amellyel az ősszel egy csoportban játszottak.

Csoportelsőként végzett a Bayern München (német), a Benfica (portugál), a Chelsea (angol), a Manchester City (angol), a Napoli (olasz), a Porto (portugál), a Real Madrid (spanyol), és a Tottenham Hotspur (angol).

Csoportmásodik lett a FC Bruges (belga), a Borussia Dortmund (német), az Eintracht Frankfurt (német), az Internazionale (olasz), az RB Leipzig (német), a Liverpool (angol), a Milan (olasz), és a Paris Saint-Germain (francia).

A Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is alkalmazó RB Leipzig bárkit kaphatott a Bayern Münchenen és a Real Madridon kívül: a német klub a Manchester Cityt, a Tottenhamet, a Napolit, a Chelsea-t, a Portót és a Benfica csapataival is összekerülhetett.

A sorsolásnál a törökök korábbi klasszis középpályása, Hamit Altintop segédkezett, aki az UEFA egyik nagyköveteként dolgozik jelenleg.

A BL-döntőt Isztambulban rendezik meg jövőre.

A Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig az angol Manchester City csapatát kapta. A magyar középpályás újra találkozhat a korábbi csapattársával, a világ egyik legjobb csapatával Erling Haalanddal. A belga Bruges a portugál Benfica csapatát kapta.

A Liverpool a spanyol bajnoki címvédő és BL-győztes Real Madridot kapta. A Real és a Liverpool az elmúlt öt évben kétszer is egymás ellen játszotta a BL fináléját, s mindkétszer a spanyol együttes diadalmaskodott: 2018-ban 3-1-re, idén májusban pedig 1-0-ra.

Az olasz AC Milan az angol Tottenham csapatával mérkőzik meg. Pikás lehet az Eintracht Frankfurt-Napoli párosítás is.

A Borussia Dortmund szintén angol ellenfelet, a Chelsea csapatát kapta. A PSG a német Bayern Münchennel mérkőzik meg. A Bayern és a PSG 2020-ban játszotta egymás ellen a BL-döntőt, azon pedig a bajor sztárcsapat győzött 1-0-ra. Az olasz Inter a portugál Portót kapta.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 14-15-én, valamint 21-22-én rendezik, a visszavágókra március 7-8-án és 14-15-én kerül sor. A BL fináléját Isztambulban rendezik június 10-én.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők

RB Leipzig (német) - Manchester City (angol)
FC Bruges (belga) - Benfica (portugál)
Liverpool (angol) - Real Madrid (spanyol)
Milan (olasz) - Tottenham Hotspur (angol)
Eintracht Frankfurt (német) - Napoli (olasz)
Borussia Dortmund (német) - Chelsea (angol)
Internazionale (olasz) - Porto (portugál)
PSG (francia) - Bayern München (német)







Mindent egy helyen az Eb-ről