Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A bajnoki gyűrűért harcoló Gazdag Dániel lehet, hogy távozik Philadelphiából

Gazdag Dániel második helyen áll a góllövőlistán az MLS-ben
Vágólapra másolva!
Gazdag Dániel azt mondta, nagyon örülne, ha neki is lenne egy bajnoki gyűrűje, ami azt jelentené, hogy csapatával, a Philadelphia Unionnal megnyerték a vasárnapi finálét az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS).

A 26 éves, 17-szeres magyar válogatott középpályás az M1 aktuális csatornának elárulta, már a döntőbe jutás után is volt egy kis ünneplés a klubon belül, miután az egyesület történetének legjobb eredményét érték el.

- idézte fel a játékos a New York City FC elleni vasárnapi elődöntőt, amelyet 3-1-re nyert meg a házigazda Philadelphia. Gazdagnak a 36. bajnoki mérkőzésén ez volt a 23. gólja az idényben.

Hozzátette: jó formában van, önbizalommal telve játszik, ez látszik a megoldásain is. Szerinte ez a szezon áttörés volt a számára, "felkapták a nevét", a média is többet foglalkozik vele.

Csapata ellenfele a Los Angeles FC lesz a döntőben, amelybe mindkét együttes első alkalommal jutott be. A finálé magyar idő szerint szombaton 21 órakor kezdődik.

Egyszer már játszottunk velük az alapszakaszban, akkor 2-2 lett a meccs. Bízom benne, hogy a hétvégén is jó mérkőzést játszunk velük" - fogalmazott.

Úgy látja, a riválist tartják esélyesebbnek a finálé előtt, de ez nem zavarja, szerinte egyenrangú a két gárda.

"Szeretném a magyar után az amerikai bajnokságot is megnyerni. Szép lenne, ha karrierem második bajnokságában is győzni tudnék.

A többi major sportághoz hasonlóan itt is gyűrűt adnak a bajnoki cím mellé, nagyon örülnék, ha nekem is lenne egy" - nyilatkozott Gazdag Dániel, aki 2017-ben, a Budapest Honvéddal lett bajnok Magyarországon.

Gazdag Dánielnek egész elképesztő szezonja van az MLS-ben Forrás: x - PhilaUnion/Twitter

A futballista elárulta, hogy a sportigazgató és az ügynöke már beszélgettek az esetleges szerződéshosszabbításáról, az egyesület szeretné, ha maradna, és ő is jól érzi magát a családjával Philadelphiában.

"Majd meglátjuk, hogy sikerül-e hosszabbítani a szerződésemen, ez még a jövő zenéje" - mondta Gazdag Dániel.

Mindent egy helyen az Eb-ről