Megalázták a válogatottban a Manchester United kapusát

fbl Horizontal
Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea reacts at the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 16, 2022. - Manchester United equalised 0 - 0 against Newcastle. (Photo by Ian Hodgson / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United rutinos kapusa, David De Gea biztosan nem utazik a november 20-án kezdődő katari futball-vb-re. A spanyol válogatottban egyáltalán nem számítanak rá, a szövetségi kapitány, Luis Enrique még az 55 fős bő keretbe sem nevezte a játékost.

A spanyolok szövetségi kapitánya közzétette azt az 55 labdarúgót tartalmazó listát, akik közül kikerül a katari foci-vb-re utazó 26 futballista. Az M4 Sport megírta, hogy a bő keretben 5 kapus szerepel,

azonban a Manchester United játékosa, David De Gea óriási meglepetésre nincs köztük.

A 31 éves játékos nemrég még a világ legjobbjai közé tartozott a posztján, a 2016-os Eb-n és a 2018-as vb-n is a spanyolok első számú kapusa volt. De Gea legutóbb 2020 októberében védett a válogatottban, akkor az ukránok elleni Nemzetek Ligája-meccsen elszenvedett vereségért őt hibáztatták.

A hírek szerint De Gea számára a közeljövőben nem csak a nemzeti csapat lesz az egyetlen gond, ugyanis a Manchester United edzője, Erik Ten Hag már az utódját keresi, mivel jövő nyáron lejár a szerződése. Eddig a szezonban minden meccsen De Gea védett az MU-ban, de az Athletic Bilbao kapusát, Unai Simónt már kiszemelték a helyére az angolok.