Vágólapra másolva!
Az éllovas Napoli 1-0-ra nyert az AS Roma vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnapi rangadóján. Az igen feszült hangulatú találkozó botránnyal ért véget, a lefújást követően Rick Karsdorp meglökte Massimiliano Irrati játékvezetőt, amiért elsőre úgy tűnt, ki is állította a bíró a hollandot.

Rick Karsdorp nehezen viselte, hogy hazai pályán kikapott az első helyen álló Napolitól a Roma, majd amikor Irrati kiállította Josáé Mourinho egyik segítójét, azonnal reklamálni kezdett a bírónál a holland védő.

Úgy tűnt a játékvezető neki is felmutatta a piros lapot - bár olasz lapok szerint ez nem jelent meg a Serie A jelentésében -, majd a bíró rálépett a korábbi Feyenoord-játékos lábára, aki egy lökéssel válaszolt.

Ezt követően nagy szócsata vette kezdetét, de a kedélyek sokáig nem akartak csillapodni.

A meccs után José Mourinho, a Roma edzője is úgy nyilatkozott, hogy nem igazán tudta követni a kaotukis eseményeket, véleménye szerint a játékvezető nem állt a helyzet magaslatán.

"Azt hiszem, az erőnléti edzőmet állították ki. Irrati rosszul tette, Hirving Lozano támadta meg az egyik játékosomat."

A nápolyi gárda minden sorozatot figyelembe véve továbbra is veretlen a szezonban, a legutóbbi 11 tétmérkőzését pedig kivétel nélkül megnyerte, míg a Roma jelenleg az ötödik helyen áll.