Dühöng a Real Madrid kapusa, amiért soha nem kaphat Aranylabdát

Atletico de Madrid v Real Madrid CF - LaLiga Santander Atleti Atletico Atletico de Madrid Civitas Metropolitano Deporte Derbi Espana Futbol LFP La Liga La Liga Santander LaLiga Madrid Metropolitano Real Madrid Horizontal FOOTBALL SPORT
Thibaut Courtois celebrates a goal during La Liga match between Atletico de Madrid and Real Madrid at Civitas Metropolitano on September 18, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto) (Photo by Rubén de la Fuente Pérez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hátrányban vannak a kapusok az Aranylabda-szavazáson Thibaut Courtois, a spanyol futballbajnok és Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid hálóőre szerint.

A harmincéves belga válogatott játékos hetedik lett a szavazáson, melynek eredményeként klubtársa, a francia Karim Benzema vehette át hétfőn a sportág legrangosabb egyéni elismerését.

"Ennél jobb idényt nem tudok produkálni, ráadásul a BL-ben különösen jó formában voltam" - mondta csalódottan Courtois, akit elképesztő hárításai nyomán a májusi BL-döntő legjobbjává választottak.

Alábecsülik a kapusok teljesítményét, pedig mi is csaknem annyira részt veszünk a játékban, mint a középpályások" - tette hozzá Courtois, aki a legjobb kapusnak járó Lev Jasin-díjjal vigasztalódhatott.

Tavaly Gianluigi Donnarumma tizedik lett az Aranylabda-voksoláson, pedig az olasz játékos az angolok ellen tizenegyespárbajban megnyert Európa-bajnoki döntő legjobbja volt.

Mindeddig egyetlen kapus mondhatja magát aranylabdásnak, méghozzá a szovjet Jasin, aki 1963-ban kapta meg a kitüntetést.