Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Könnyedén nyert és továbbjutott az Arsenal az Európa-ligában

Európa-liga, Arsenal, PSV, Granit Xhaka, Erick Gutiérrez
Arsenal's Swiss midfielder Granit Xhaka (L) vies with PSV Eindhoven's Mexican midfielder Erick Gutierrez (R) during the UEFA Europa League Group A football match between Arsenal and PSV Eindhoven at The Arsenal Stadium in London, on October 20, 2022. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga csoportkörének második fordulójából elhalasztott mérkőzésen az Arsenal FC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a PSV Eindhoven csapatát, ezzel bebiztosította a továbbjutását.

A londoni találkozóra eredetileg szeptember 15-én került volna sor, ám II. Erzsébet halála után nem tudtak volna elég rendőrt biztosítani a helyszínre, ezért elhalasztották a csoportmeccset.

A Premier League-ben listavezető Arsenal az El A csoportját hibátlan mérleggel vezette a mérkőzés előtt, míg a holland bajnokságban az Ajaxot üldöző PSV – a két, Zürich elleni kiütéses győzelem után – egy 6-1-es Utrecht elleni sikerrel hangolt az angliai összecsapásra.

Xhaka és Gutiérrez több nagy csatát vívott a középpályán, végül előbbi nyerőembernek bizonyult Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, azonban a támadások végén mindig pontatlanok voltak, és végül úgy fejezték be kilenc lövéssel az első játékrészt, hogy Walter Beníteznek egyszer sem kellett védenie.

A második félidő elején már nehezebb dolga volt az argentin kapusnak, ám Gabriel Jesus próbálkozásainál kétszer is bravúrral tudott védeni. A 70. percben a 20. kapura lövés azonban már eredményre vezetett:

egy jobb oldali beadás után 13 méterről, középről Granit Xhaka talált a hálóba a gyengébbik lábával.

Ruud van Nistelrooy cseréi ellenére a folytatásban sem volt veszélyes lehetősége a hollandoknak, sőt inkább Mikel Arteta együttese előtt akadtak további helyzetek, ám végül maradt az 1-0-s végeredmény.

A két csapat egy hét múlva Eindhovenben csap össze, akkor az Arsenal a csoportelsőségét, a PSV pedig – a Zürich Bodø/Glimt elleni segítsége esetén – a továbbjutását biztosíthatja majd be.

Európa-liga, A csoport, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Arsenal FC–PSV Eindhoven 1-0 (0-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről