Elkülöníthetik az ittas szurkolókat Katarban

fbl Horizontal
A pictured taken on October 11, 2022 a building decorate with the flags of the teams participating in the 2022 FIFA World Cup in the Qatari capital Doha. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari világbajnokság egyik szervezője, Nasszer Al Khater arról nyilatkozott, hogy külön józanodó zónákat jelölnek majd ki a szurkolóknak a világbajnokság idejére – írja az ESPN.

Katarban alapesetben csak bizonyos szállodák bárjaiban árulnak alkoholt, de a világbajnokság idejére a stadionoknál és a szurkolói zónákban is lehet majd kapni. A muszlim országban természetesen nem elfogadott részegen flangálni az utcán, így erre is megoldást akarnak találni a november 20-án kezdődő tornára.

A bebörtönözésnél humánusabb módszert találtak ki, mégpedig azt, hogy a részeg szurkolókat egy biztonságos helyen elkülönítik, ahol biztonságban lehetnek, és csak akkor távozhatnak,ha „kitisztult a fejük", de akkor is csak figyelmeztetés ellenében. Az nem derült k, hogy mit jelent a figyelmeztetés, illetve mi történik, ha valaki több figyelmeztetésben is részesül.