Vágólapra másolva!
Új, 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá az Atlético Madrid labdarúgócsapatánál a világbajnok Antoine Griezmann.

A 31 éves támadó 2014-ben került a fővárosi klubhoz, melyet 2019 nyaráig erősített. Akkor az FC Barcelona 130 millió eurót fizetett érte. A francia játékos azonban a katalán fővárosban csak árnyéka volt önmagának, így kölcsönbe visszatért Madridba.

Griezmann tavaly nyáron kétéves kölcsönszerződés keretein belül került vissza az FC Barcelonától az Atlético Madridhoz. A szerződés tartalmazott egy olyan opciót, miszerint ha Griezmann hivatalos meccsek felét, vagy a játékpercek legalább 50 százalékát a pályán tölti, akkor a madridi csapatnak kötelező lesz megvásárolnia őt 40 millió euróért.

Antoine Griezmann végleg visszatér az Atléticóhoz Forrás: AFP/Franck Fife

Azonban az az Atlético nem szeretett volna ennyit fizetni a világbajnok francia támadóért, ezért a kispadra száműzték Griezmannt, hogy csökkenjenek a játékpercei. Az Atlético taktikája bejött, mert a madridi csapat kedvezőbb tárgyalópozícióba került, így spanyol sajtóértesülések szerint csak 20 millió eurót kell majd fizetniük Griezmannért.

A 110-szeres válogatott Griezmann az Atlético színeiben 304 tétmérkőzésen 144 gólt szerzett és 59 gólpasszt adott. A madridi csapattal 2018-ban Európa-ligát nyert, 2016-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott.