Rendkívül fordulatos, gólgazdag meccsen őrizte meg veretlenségét a Tottenham - videók

angol foci, Tottenham, Leicester, Rodrigo Bentancur
Tottenham Hotspur's Uruguayan midfielder Rodrigo Bentancur (R) sees his shot head toward goal to score their third goal during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Leicester City at Tottenham Hotspur Stadium in London, on September 17, 2022. (Photo by Isabel Infantes / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának szombati zárómérkőzésén a Tottenham Hotspur FC a csereként beállva klasszikus mesterhármast szerző Szon Hungmin vezérletével 6-2-re győzte le hazai pályán a Leicester City FC-t, így a veretlen londoniak továbbra is tapadnak a listavezető Manchester Cityre, míg a Rókák egyetlen ponttal szerénykedve maradtak sereghajtók.

A Leicester jobban kezdte a találkozót: a hatodik percben egy buta szabálytalanság után megítélt büntetőt először védett Hugo Lloris, ám a videóbíró megállapította, hogy ellépett a gólvonalról a francia kapus, így újrarúghatta a tizenegyest Youri Tielemans – aki másodjára már nem hibázott.

A londoniak azonban hamar kiegyenlítették, sőt megfordították a mérkőzést, miután a csapat első három szögletéből egyaránt betalált sorrendben Harry Kane, Eric Dier, majd Dávinson Sánchez – ám utóbbi gólját szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Még a félidő lefújása előtt James Maddison egy remek találattal egyenlített a Danny Ward merész cseléből indult támadás végén, így 2-2-vel fordulhattak a csapatok.

Bentancur góljára már nem volt válasza a Leicesternek Forrás: AFP/Isabel Infantes

A második játékrész kezdete aztán a vendégeket érintette hidegzuhanyként: Rodrigo Bentancur használta ki Wilfred Ndidi óriási hibáját a 47. percben, így újra a Tottenhamnél volt az előny.

A hátralévő időben hiába volt a teljes meccshez hasonlóan enyhe Leicester-mezőnyfölény, egy Lloris-bravúrnak is köszönhetően újabb gólt már nem tudtak szerezni a Rókák. Ellenben a londoniak igen, akik a 73. percben az újabb védelmi hibát kihasználó Szon Hungmin találatával végleg eldöntötték a három pont sorsát, majd a dél-koreai a 84. és – egy újabb kontrát követően – a 86. percben a kegyelemdöfést is megadta a vendégeknek, és a klasszikus mesterhármasával beállította a 6-2-es végeredményt.

Szon 2015. szeptember 12. óta az első játékos a ligában, aki csereként beállva tudott mesterhármast szerezni: akkor Steven Naismith segítette 3-1-es győzelemhez az Evertont a Chelsea ellen.

A Leicester így hét mérkőzés után is mindössze egyetlen ponttal szerénykedik a tabella utolsó helyén, a Tottenham pedig csak rosszabb gólkülönbsége miatt marad el a listavezető Manchester Citytől, amely szintén nyerni tudott szombaton. A városi rivális Arsenal azonban egy vasárnapi, Brentford elleni sikerrel visszaveheti az első helyet.