Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Menesztették a svájci bajnoki címvédő FC Zürich vezetőedzőjét

Olaszország - Ausztria, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, nyolcaddöntő, Wembley Stadion, London, 2021.06.26.
Austria's German coach Franco Foda reacts during the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between Italy and Austria at Wembley Stadium in London on June 26, 2021. (Photo by Ben STANSALL / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Menesztették a svájci bajnoki címvédő FC Zürich labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Franco Fodát, miután a csapat nyeretlenül áll az utolsó előtti helyen a bajnokságban, az Európa-liga csoportkörének első két fordulójában pedig egyformán kikapott.

Fodát júniusban nevezték ki a zürichi együttes élére, most viszont Ancillo Canepa elnök közölte, a sikertelen szereplés miatt megváltak a szakembertől. A klub egyelőre nem számolt be arról, hogy ki lesz az 56 éves edző utódja.

Csapnivaló szezonja van a Zürichnek, Fodáé a felelősség Forrás: AFP/Ben Stansall

Foda négy évig volt osztrák szövetségi kapitány - ott másodedzőként Szabics Imre segítette a munkáját -, majd idén márciusban lemondott, miután az együttes kikapott Walestől a világbajnoki pótselejtezőn.
A Zürich az eredménytelen bajnoki szereplés mellett a Svájci Kupából is kiesett, az El-ben pedig előbb az Arsenallal, majd a norvég Bodö/Glimttel szemben is alulmaradt. Az európai kupasorozatban legközelebb október 6-án a PSV Eindhovent fogadja a svájci csapat.

Mindent egy helyen az Eb-ről