Vágólapra másolva!
A labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának csütörtök esti mérkőzésén Belgium odahaza 2-1-re győzte le Wales válogatottját. A vendégszurkolók azonban az elkeseredett randalírozás helyett éppen ennek az ellenkezőjét tették, és az éjszakai szórakozást követően feltakarították a brüsszeli utcákat, amivel a város rendőrségének és polgármesterének elismerését is kivívták.

Körülbelül 2500 walesi szurkoló utazott a Baldvin király Stadionba csütörtökön, hogy láthassák kedvenceik vendégszereplését a világbajnoki bronzérmes Belgium otthonában. A mérkőzést megelőzően már ők is segítették megtölteni a környező utcákat, néhányan pedig később is visszatértek, hogy zsákokba szedjék az eldobált szemetet.

A brüsszeli rendőrség a hivatalos Twitter-oldalán emlékezett meg a ritkán látható akcióról:
„Nem ritka, hogy a Vörös Ördögök [a belga válogatott beceneve] futballmérkőzése előtt Brüsszel központjában szurkolókkal futunk össze. Ezúttal azonban

Brüsszel polgármestere, Philippe Close a közösségi oldalán hálálkodott a vendégszurkolóknak és köszönetet mondott a rajongóknak.
„Le a kalappal a walesi csapat szurkolói előtt, akik a belvárosi buli után összeszedték a szemeteiket. Követendő példa!"

Noel Mooney, a Walesi labdarúgó‑szövetség elnöke szintén Twitter-bejegyzést írt, köszönetet mondva a drukkereknek és a brüsszeli polgármesternek. „Nekünk vannak a legjobb rajongóink a világon" - írta.