Száműzték a válogatottból a világbajnokságon hősként ünnepelt focistát

focivb hollandia costa rica negyeddöntő
Netherlands' goalkeeper Tim Krul saves a penalty by Costa Rica's defender Michael Umana (not pictured) during the penalty shout out of a quarter-final football match between Netherlands and Costa Rica at the Fonte Nova Arena in Salvador during the 2014 FIFA World Cup on July 5, 2014. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal, közölte kapusával, Tim Krullal, hogy biztosan nem kerül majd be a világbajnokságra utazó keretbe, miután a kapus nem volt hajlandó részt venni egy speciális edzésen a lengyelek elleni Nemzetek Ligája-találkozót megelőzően.

Krul nem is tagja a Lengyelország és a Belgium elleni NL-mérkőzéseken szereplő holland együttesnek, hiszen a Van Gaal által kijelölt három kapus a 38 esztendősen debütáló Remko Pasveer az Ajaxból, Jasper Cillessen a Nijmegenből és Mark Flekken a Freiburgból.

A csütörtök este a lengyelek ellen 2-0-ra megnyert összecsapás előtt azonban így is lett volna feladata a Norwich kapusának, akire egy speciális tizenegyesrúgó gyakorlatnál lett volna szüksége a szövetségi kapitánynak. Krul azonban megtagadta a részvételt ezen az edzésen.

„Felhívott és azt mondta, kihagyja [ezt az edzést]. Kár volt érte, mert tudom, hogy statisztikailag ő hárítja a legjobban a büntetőket. De

mondta az esetről Van Gaal. – Mindig is úgy gondoltam, hogy a tizenegyesrúgásokra élmény edzeni, hiszen nincs akkora nyomás [a játékosokon] és a folyamat begyakorlásával az önbizalmat is lehet javítani. Meggyőztem a srácokat, hogy a klubcsapatuknál is előnyös lenne gyakorolni rájuk, és noha a klubuk edzéspolitikájába nincsen beleszólásom, arra megkérhettem őket, hogy legalább önmagukban gyakorolják a büntetőrúgásokat."

Louis van Gaal nyolc éve hősként ünnepelte Tim Krult, szerdán azonban végleg száműzte a válogatottból Forrás: MEXSPORT/Roberto Maya

Krul még a 2014-es világbajnokságon vált ismertté, amikor a Costa Rica elleni negyeddöntő hosszabbításának legvégén 0-0-s állásnál Van Gaal becserélte őt Cillessen helyére, Krul pedig a tizenegyespárbajban két büntetőt is kivédve segítette a csapatát az elődöntőbe. A 34 éves kapus azóta további nyolc alkalommal védte a holland válogatott kapuját, legutóbb tavaly márciusban, a Gibraltár elleni idegenbeli vb-selejtezőn – Van Gaal kijelentése alapján azonban ez egyben az utolsó szereplése is volt címeres mezben.