A kiváló formában játszó magyar válogatott focista szerint megvalósítható cél a világbajnoki kijutás

775817318 fbl Horizontal
Gazdag Dániel gyönyörű gólt szerzett az angolok ellen
Vágólapra másolva!
Gazdag Dániel az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) hétről-hétre eredményes, játékával és góljaival ámulatba ejti a nézőket. A Philadelphia Union magyar válogatott labdarúgója az m4sport.hu-nak többek között azt is elmondta, hogy melyik az öt legemlékezetesebb gólja, melyik a kedvenc csapata és mit szeretne elérni a válogatottal.

Gazdag 2021 májusában igazolt az Egyesült Államokba, miután az év legjobb játékosaként segítette az élvonalban tartani a Budapest Honvédot.

A 26 éves támadó középpályás az idei szezonban egészen ihletett formában futballozik a Philadelphia színeiben: 31 mérkőzésen 19 gólnál és 9 gólpassznál jár, az elmúlt öt bajnokiján pedig kivétel nélkül betalált az ellenfél kapujába.

„Igen, talán tényleg kimondható,

Őszintén megmondom, az érkezésemkor bíztam benne, jó teljesítményre leszek képes. Az utolsó honvédos szezonomban is tizenhárom gólt szereztem, szóval tisztában voltam vele, oda tudok érni a kapu elé és tudok gólokat szerezni" – vallotta be, majd a Philadelphiában tapasztalt kezdeti nehézségekről, a csapaton belüli taktikáról és az esetleges gólkirályi címről is beszélt az interjú során.

Gazdag amellett, hogy a klubjában remekel, már a magyar válogatott kezdőjében is bebiztosította a helyét: a Nemzeti Tizenegyben 15 találkozón 4 találatot jegyzett, köztük az Anglia elleni 4-0-s győzelem során is betalált. Ez a gól is benne van azon öt találat között, amit a sajátjai közül a legemlékezetesebbnek gondol.

A Puskás Akadémiának lőttnek [ami a 2020-21-es szezon legszebb gólja lett] is ott volna a helye, mert a látványosságán túl az a szurkolóknak és nekem is nagyon fontos volt. Egy ötös lista pedig azt hiszem a Kaposvár, a Diósgyőr és a Chicago ellenivel lenne teljes."

Gazdag Dániel angolok elleni góljával alakult ki a 4-0-s végeredmény júniusban Forrás: AFP/Adrian Dennis

A jövőbeli terveiről Gazdag elárulta, hogy több országból is keresték az elmúlt hónapokban, de legfeljebb egy topligás ajánlat kedvéért gondolkodna el a klubváltáson, azon belül is elsősorban a spanyol bajnokságba szerződne Barcelona-szurkolóként. A válogatottal kapcsolatban pedig elmondta, egy világbajnokságra kijutás lenne az álma, ami szerinte nem teljesen megvalósíthatatlan.

„Szeretnénk bennmaradni a Nemzetek Ligája A-divíziójában. Ha egy pontot szerzünk, ez már megvan, vagy az angoloknak kellene meccset veszteniük. Szeretnék a válogatottban minél több meccset játszani, részt venni Európa-bajnokságon, mert az kimaradt, valamint a világbajnokság egy nagyon nagy álom. De nemcsak nekem, mindenkinek Magyarországon, így foggal-körömmel fogunk küzdeni, hogy kijuthassunk a következő vb-re. Ehhez sok dolognak kell összejönnie, mert Európából rettentő nehéz odaérni.

A teljes interjú az alábbi linkre kattintva olvasható el.