A Fradi El-ellenfele megszakította a PSG győzelmi sorozatát

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi (L) fights for the ball with Monaco's Malian defender Mohamed Camara during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and AS Monaco at The Parc des Princes Stadium in Paris on August 28, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának rangadóján a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain 1-1-es döntetlent játszott az AS Monaco csapatával a Parc des Princes Stadionban.

A Paris Saint-Germain remekül kezdte a szezont. A bajnoki címvédő a Francia Szuperkupa-döntőt is idevéve mind a négy szezonbeli meccsét megnyerte, ezek pedig 21 gólt lőtt. Úgy tűnik, olajozottan működik a párizsi csapat játéka, a nyáron kinevezett Christophe Galtier pedig rájött, hogyan illesztheti egy csapatba Neymar, Lionel Messit és Kylian Mbappét.

A Monaco meglepte a PSG-t Forrás: AFP/Franck Fife

A Ferencvárossal azonos Európa-liga csoportba kerülő Monaco a legutóbbi két meccsén nyeretlen maradt a Ligue 1-ben, így sok jóra nem számíthatott a a címvédő otthonában. Ennek ellenére Philippe Clement csapata rendkívül bátran és szervezetten kezdte a meccset, a 20. percben pedig a német válogatott Kevin Volland ziccerével megszerezte a vezetést is.

Ezt követően a Paris Saint-Germain magához tért, bár igazán komoly egyenlítési lehetősége csak a 45. percben volt.

Lionel Messi kapott egy átadást, majd 18 méterről elemi erővel lőtt a jobb kapufára, a kipattanóra Mbappé érkezett, akinek csak az üres kapuba kellett volna gurítania, de a világbajnok francia támadó hét méterről a bal kapufát találta telibe.

Messi hatalmas kapufát lőtt az első félidő végén Forrás: AFP/Alain Jocard

A második félidőben a PSG teljesen beszorította a Monacót, igazán komoly helyzetet viszont sokáig nem tudott kialakítani. Az első egyenlítési lehetősége az 59. percben adódott, ekkora egy kapu előtti kavarodás után Neymar került helyzetbe, de a közeli lövését Alexander Nübel védeni tudta.

A 68. percben aztán tizenegyest kapott a PSG.

Egy labdaszerzés után Neymar gyorsított rá a védelemre, megtolta volna a labdát Guillermo Maripan mellett, de a chilei védő kint hagyta a lábát, a brazil támadó pedig rutinosan átesett rajta. Benoit Bastien játékvezető elsőre nem ítélt tizenegyest, de a fülére szóltak, hogy nézze vissza az esetet, a videózást követően pedig a 11-es pontra mutatott. A labda mögé Neymar állt oda, majd némi toporgás után a jobb alsó sarokba helyezett.

Neymar a negyedik bajnokiján a hatodik gólját lőtte Forrás: AFP/Alain Jocard

A 74. percben megfordíthatta volna a meccset a PSG. Egy labdaszerzés után a marokkói Achraf Hakimi bombázott 22 méterről kapura, de a lövése a bal kapufán csattant.

Tíz perccel később a meccs legnagyobb helyzete maradt ki.

A saját térfeléről induló Kylian Mbappé lépett ki ziccerben, egyedül vezethette a labdát Nübelre, de a Bayern Münchentől kölcsönkapott kapus egy parádés reflex mozdulattal védte a francia támadó 11 méteres lövését.

Az utolsó tíz percben PSG már Messi nélkül rohamozott, ugyanis a hétszeres aranylabdás argentint a 87. percben lecserélte Christophe Galtier.

Azonban a frissen érkező Pablo Sarabia sem tudott lendíteni a párizsi csapat játékán, így maradt az 1-1-es döntetlen, a PSG pedig először veszített pontokat a szezonban.

Ligue 1, 4. forduló:
Paris Saint-Germain-AS Monaco 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Neymar (70. -11-esből), ill. Volland (20.)