Vágólapra másolva!
Mindössze 30 évesen bejelentette visszavonulását az Arsenal korábbi angol válogatott labdarúgója, Jack Wilshere.

A középpályás legutóbb a dán bajnokságban szereplő Aarhus GF csapatában játszott, amelynek színeiben 14 tétmeccsen lépett pályára, ám nem hosszabbította meg július 8-án lejáró szerződését a klubbal. Csütörtökön pedig a hivatalos Twitter-oldalán hosszú, szívszorító búcsúlevelében jelentette be, hogy felhagy a profi labdarúgással.

Jack Wilshere legutóbb a dán Aarhus csapatában szerepelt Forrás: AFP/fotograf@clausbech.dk/Claus Bech

"Ma visszavonulok a futballtól. Hihetetlen utazás volt, tele felejthetetlen pillanatokkal.

- írta levelében az angol focista.

"Nehéz volt elfogadni, hogy a karrierem az utóbbi időben rajtam kívül álló okokból félbeszakadt, miközben úgy éreztem, hogy még mindig sokat kell megmutatnom. Azonban, miután volt időm elmélkedni és beszélgetni a hozzám legközelebb állókkal, rájöttem, most van itt az ideje a búcsúnak" – olvasható Wilshere bejegyzésében.

A 34-szeres angol válogatott labdarúgó a pályafutása elején óriási tehetségnek indult, hatalmas jövőt jósoltak neki, de rengetegszer bajlódott sérülésekkel. Az Arsenal színeiben mindössze 16 évesen és 256 naposan mutatkozott a Premier League-ben, ami azóta is klubrekordnak számít. A nevelőegyesületétől 2018-ban ingyen távozott, később megfordult még a West Ham Unitednél és a Bournemouthnál is, de a folyamatos sérülések miatt egyik csapatnál sem tudott maradandót alkotni. Angol sajtóhírek szerint Wilshere az Arsenal U18-as csapatának edzője lesz a jövőben.