Vágólapra másolva!
A jelenlegi szövetségi kapitány a Nemzeti Tizenegyet korábban irányító szakembernek írt üzenetet a közösségi oldalán születésnapja alkalmából.

Marco Rossi is felköszöntötte Egervári Sándort, a közzétett bejegyzésében azt is elárulta, hogy az elmúlt négy év sikereihez Egervári is hozzájárult.

„Boldog születésnapot kedves Sándor! Támogatásod és kedvességed igazán fontos volt számomra az elmúlt négy évben – áll a jelenlegi szövetségi kapitány üzenetében. – Csak a legjobbakat kívánom neked!"

Egervári Sándor edzőként a Dunaferr és az MTK csapatát is bajnoki címig vezette (utóbbit két alkalommal is), de a BVSC és a Győr mestereként is szép sikereket ért el. A 2009-ben világbajnoki bronzérmet szerző U20-as válogatott szövetségi kapitánya volt, a komoly siker után pedig a felnőtt csapat kispadjára is felkérte őt a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Egervári Sándor 2010 és 2013 között 34 alkalommal ült a magyar labdarúgó-válogatott kispadján Fotó: Magócsi Márton - Origo

A 2012-es Európa-bajnokság és a 2014-es világbajnokság selejtezőivel együtt a magyar válogatottat 34 mérkőzésen vezette, ahol 17 győzelem és 8 döntetlen mellett 9 vereség volt a mérlege. Egervári 2013. október 11-én mondott le a posztjáról, később még a Diósgyőr edzőjeként dolgozott 2016 tavaszán.

2019-ben súlyos agyvérzést kapott a szakember, aki a tavalyi Príma Primissima-díj ünnepségén Príma-díjat vehetett át, miután bot segítségével sétált fel a színpadra.