Vágólapra másolva!
A Bayern München világbajnok kapusa, Manuel Neuer felháborítóan alacsony jutalmat adott annak a taxisnak, aki visszadta a német focista elveszett pénztárcáját.

A világbajnok német kapust, Manuel Neuert fösvénységgel vádolta meg egy német taxis, aki megtalálta a Bayern München játékosának elvesztett pénztárcáját - derült ki a SkySports oldaláról.

Egy Hazir S nevű férfi pár hete Neuert és az egyik barátját fuvarozta el Münchenben az egyik helyről a másikra. A műszak végén a taxis megtalálta a kapus pénztárcáját az autóban, amiben 800 euró mellett két bankkártya is lapult. A férfi hazament, és másnap visszajutatta a pénztárcát Neuer menedzserének.

Neuer nagyon fukar volt a taxissal Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann / Sven Simon

Pár hét múlva a férfi egy Bayern München-mezt kapott postán, amihez semmilyen üzenet nem volt mellékelve. A taxis nagyon csalódott volt, mert közel 120 km-t vezetett azért, hogy visszajutassa az elveszett tárcát tulajdonosának.

- kesergett a taxis.

A német törvények szerint az 500 eurós értékben öt százalék jutalom illeti meg az elveszett tárgyak megtalálóit. Ötszáz euró felett további három százalék jutalom jár a megtalálónak. A taxisnak legalább 34 eurót kellett volna kapnia Neuertól, bár egy Bayern-mez sokkal drágább: egy dresszért közel 100 eurót is elkérnek a sportboltokban.

A csalódott taxis viszont közel 120 km-t autózott, hogy visszajutassa a sztárfocista elveszett tárcáját, ami neki legalább 400 euróba kerülhetett.