Vágólapra másolva!
Az amerikai női fociválogatott egykori kapusát, Hope Solót börtönbüntetésre ítélték, mivel korábban ittasan ült a volánhoz, és az autóban voltak az ikergyermekei is.

Az egykori kapust gyermekbántalmazással is vádolták, de a játékos ügyvédje elutasította ezeket a vádakat - olvasható a journalnow.com oldalán.

Solót még márciusban tartóztatták le egy bevásárlóközpont parkolójában, Winston-Salemben. Az egyik járókelő vette észre,

hogy a nő részegen alszik a volán mögött miközben a motor még járt.

A kapus két gyermeke pedig a hátsó ülésen ült. A kiérkező rendőrök érezték az alkoholszagot az amerikai válogatott volt kapusán. Solo véralkoholszintje a megengedett érték háromszorosa volt.

- mondta el Solo.

Solo börtönbe megy Forrás: AFP/Cristina Quicler

Az ügyészség döntése nyomán a nő 24 hónap felfüggesztett szabadságvesztést kap, amiből 30 napot le kell ülnie majd. Emellett elvonókúrára is kell járnia és állnia kell a kezelések költségeit.

Solo 202-szer lépett pályára az amerikai női fociválogatottban. A csapattal világbajnoki címet és két olimpiai aranyat nyert. A kapust beválasztották az amerikai labdarúgás Hírességek Csarnokába is.