Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A szappanopera folytatódik - ezért igazolhat Madridba Cristiano Ronaldo

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on March 12, 2022. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Már a spanyol sportsajtó is nyári szappanoperaként jellemzi Cristiano Ronaldo ügyét, amelynek egyelőre a közepét sem látni, nemhogy a végét. A Marca című spanyol sportnapilap most tíz érvet sorolt fel, hogy miért lehet CR az Atlético Madrid játékosa.

Azt már hetek óta tudjik, hogy CR szeretné elhagyni jelenlegi csapatát, a Manchester Unitedet, ahová még egyéves szerződés köti. A portugált eddig is sok együttessel hozták hírbe, de a legtöbbet a spanyol Atlético Madrid nevét hallani. Nézzük most azt a tíz érvet, amit a Marca felsorolt.

1. A bevételek
Azt az Atlético vezetői is elismerik, hogy CR leigazolása a klub jelenlegi gazdasági helyzetét tekintve szinte kivitelezhetetlen. De, ha mégis sikerülne, akkor Ronaldo érkezése olyan bevételhez juttatná az Atléticót, amelyből mégis ki lehetne gazdálkodni az átigazolást. Ronaldo jelenleg a futballvilág egyik legnagyobb brandje, ezt pedig hiba lenne nem kihasználni.

2. Játékosok eladása
Ha CR jön, akkor egy vagy több játékosnak mennie kell a madridi csapattól. Jelen pillanatban Morata, Saúl és Lemar neve forog, azaz tőlük kellene megszabadulnia az Atléticónak. Mind a hárman sokat keresnek, de ha elmennek, felszabadul egy csomó pénz, amit CR-re lehet költeni.

3. CR is hajlandó kevesebbet keresni
Erről már a játékos is nyilatkozott, hogy hajlandó lenne kevesebbért is aláírni. Nagy baj nem érheti, mert a CR-gyár termel annyi pénzt, ami miatt nem érné nagy veszteség a portugált.

4. A Bajnokok Ligája-faktor
C. Ronaldo többször is hangoztatta, hogy őt csak a Bajnokok Ligája érdekli. Jelenlegi csapata, a Manchester United viszont az előző idényben hatodik helyen végzett és ezzel csak az Európa-ligában (annak is az utolsó selejtezőkörében) kezdheti meg a szereplését. Ehhez pedig nem nagyon fűlik hősünk foga.

5. Ronaldónak sincs más lehetősége
Sarkítottan fogalmazva: vagy az Atlético vagy semmi sem. Komoly csapatok nem nagyon ölik egymást, hogy egy vagon pénzt kifizessenek, úgyhogy igazából ez CR egyetlen nagy lehetősége, hogy elhagyja Manchestert.

6. Befolyásos emberek súgása
Ronaldónak van ezer jóakarója és tanácsadója. Ezeknek az embereknek egy része azt mondja neki, hogy maradjon Angliában és góljaival segítse vissza a Manchester Unitedet a Premier League első négy csapata közé. A többség viszont azt duruzsolja, hogy lépjen le Manchesterből és írja alá az Atlético által kínált szerződést.

7. A Madrid-faktor
Cristiano Ronaldo négy Bajnokok Ligáját nyert a nagy városi rivális, a Real Madrid színeiben. Ha az Atléticóba igazolna, Madrid másik fele (a Real-szurkolók) megőrülnének az idegességtől.

8. A szurkolók
CR-nek korábban (még Real Madrid játékosként) több alkalommal volt balhéja az Atlético szurkolóival. Ha most mégis oda igazolna, akkor ez lenne a nagy békülés esete, miközben a Real Madrid drukkerei átkoznák azt a napot, amikor elkezdtek rajongani a portugálért.

9. Simeone is szívesen látná
Persze, mert nincs az a hülye edző, aki lemondana egy olyan játékosról, aki egy szezonban képes 30 gólt rúgni. Simenone helyzete ebben a kérdésben elég kényelmes: ha jön CR jó, ha nem, az sem tragédia.

10. A végső következtetés
A Marca szerint a fentiekből az következik, hogy CR minden bizonnyal aláír az Atléticóhoz.

Vagy nem.

Mindent egy helyen az Eb-ről