Vágólapra másolva!
Julian Nagelsmann, a német rekordbajnok Bayern München edzője úgy gondolja, a bajor csapat Robert Lewandowski távozása után még veszélyesebb lehet.

A 34 éves lengyel támadó 375 meccsen 344 gólt lőtt a Bayern Münchenben. Ennek ellenére, a csapat edzője, Julian Nagelsmann nem gondolja, hogy a lengyel csatár nélkül gyengült volna a gárda.

„Nem hiszem, hogy nagyon könnyű dolga lesz az ellenfeleinknek.

– mondta Nagelsmann, aki hangsúlyozta, hogy Lewandowski távozásával a Bayern Münchennek teljesen más lesz a támadójátéka.

Robert Lewandowski idén hetedszer lett gólkirály a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Swen Pfortner

„Rengeteg választási lehetőségünk van.

Amikor elveszítesz egy csatárt, aki éveken keresztül negyven gólt lő, az nem egyszerű. De másrészt ez egy nagy lehetőség mindenki számára, hogy a Lewandowski-éra után megmutathassuk, hogy még mindig nagyszerű a Bayern" – tette hozza a Bayern München edzője.

A sportigazgató Oliver Kahn is úgy látja, hogy a bajor csapatnak akár előnye is származhat abból, hogy Lewandowski Barcelonába igazolt.

Oliver Kahn, a Bayern sportigazgatója és Julian Nagelsmann vezetőedző Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

"Ha én lennék az ellenfél edzője, azon gondolkodnék, hogyan játszhat ez a csapat.

- mondta Kahn a Liverpooltól igazolt szenegáli támadóról, aki mindkét szélen megállja a helyét, tavasszal pedig a BL-döntőig menetelő angol csapat egyik legjobbja volt hamis 9-esként.