Két nap alatt harmadik játékosa távozását jelentette be a Manchester United

fbl Horizontal
Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata gestures to fans after the English Premier League football match between Crystal Palace and Manchester United at Selhurst Park in south London on May 22, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United két nap alatt már harmadik játékosának távozásáról számolt be. Azt, hogy Juan Mata is távozik már korábban is tudni lehetett, de most jelentette be hivatalosan is a klubja.

Paul Pogba és Jesse Lingard után egy harmadik, rutinos középpályás is távozik Manchesterből. A 34 éves Mata 2014 telén lett a United játékosa, amikor még David Moyes szerződtette a Chelsea-től. Mata emlékezetes, helikopteres érkezése leginkább James Bondra emlékeztetett akkor.

Juan Mata nyolc év után távozik Forrás: AFP/Justin Tallis

Mata 285 meccsen léphetett pályára Manchester United-mezben, ezeken 51 gólt szerzett. Mata BL-, El és FA-kupa-győztesként érkezett, de a válogatottal vb-t és Eb-t is nyert.

Manchesteriként a legemlékezetesebb talán a Liverpool ellen szerzett ollózós gólja, de betalált a Crystal Palace elleni FA-kupa döntőben, ő egyenlített, majd meg is nyerte azt a trófeát a csapata. Mata nyert Szuperkupát, Ligakupát és Európa-ligát is a Uniteddel.

Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását.