Érzelmes posztokkal köszönt el a MU Matától

775448951 fbl Horizontal
Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata reacts after missing a chance during the FA Cup third round football match between Wolverhampton Wanderers and Manchester United at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on January 4, 2020. (Photo by Justin TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Juan Mata a nyáron távozik a Manchester Unitedtől - adta hírül az angol futballklub csütörtökön.

A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnok, 2012-ben Európa-bajnok középpályás 2014 óta játszott az angol klubcsapatban, ahol lejárt a szerződése, és a felek nem hosszabbítottak.

"Köszönjük, hogy pályafutásod nyolc évét a Manchester Unitednek szentelted, Juan. A klubnál mindenki a legjobbakat kívánja a jövőben"

- áll az MU sajtóközleményében.

A csapat hivatalos Instagram oldalán pedig több posztban is búcsúznak a játékostól.

"Juan ezen a nyáron elhagyja a klubot. A James Bond-stílusú érkezésétől kezdve a kupasikerekig tele volt érzelmekkel ez az időszak. Az egyik legkedvesebb srác, akivel a pályán és azon kívül találkozhatunk. Köszi, Juan. Örökre vörös maradsz"

- olvasható az egyik bejegyzésben

A 34 éves Mata 285 meccsen lépett pályára, 51 gólt szerzett és 47 gólpasszt adott, csapatával végső diadalnak örülhetett az Európa-ligában, az FA-kupában, az angol ligakupában és szuperkupában egyaránt. Korábbi állomásait tekintve a Valenciával elhódította a spanyol Király Kupát, a londoni Chelsea játékosaként pedig Bajnokok Ligáját, Európa-ligát és FA-kupát nyert.

A spanyol válogatottban 2009 és 2016 41 mérkőzést játszott, 10 gólt szerzett.
Ő a harmadik neves távozó a Premier League legutóbbi szezonjában gyengélkedő Manchester Unitedtől, amelynek már nem tagja Paul Pogba és Jesse Lingard sem.