Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Marco Rossi: Egy erős csapat ellen kiemelkedően kell játszani

Marco Rossi magyar válogatott
Cesena, 2022. június 7. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkőzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott idegenben 2-1-re kikapott Olaszországtól a Nemzetek Ligája kedd esti mérkőzésén. A találkozó után Marco Rossi az M4 Sporton értékelte a látottakat.

"Mindig ott kezdődnek a gondok, amikor nem tudjuk szorosan követni a taktikai tervünket. Ilyenkor nagy üres területeken egy egy elleni párharcokat kell vállalnunk. Olasz első osztályú játékosok ellen ezek nem feltétlenül sülnek el jól a mi javunkra. A labdarúgás ilyen, nem várhatjuk el, hogy egy erős ellenféllel szemben döntetlenre vagy győzelemre hozzunk ki egy meccset, ha nem játszunk kiemelkedően.

Az olaszok a kezükben tartották a meccset a középpályán bemutatott jó teljesítményükkel. A ma esti mérleget látva el kell fogadni az eredményt még akkor is, ha ez az olasz válogatott már nem az volt, amelyik megnyerte az Eb-t. A 2-1 hűen tükrözi az erőviszonyokat, így is nagyobb erőt képviselnek nálunk. Lépésről lépésre kell felépítenünk a csapatot, a jövőért dolgozunk" - mondta a nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

Bolla Bendegúz (k) és az olasz Manuel Locatelli (j) a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkőzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Rossi szerint jól mozogtak a játékosok az elmúlt napokban, nem látott rajtuk fáradtságot, ezért nem eszközölt cseréket a mezőnyben. "A második félidőben már cseréltünk is, több fiatalnak is lehetőséget adtunk, ez is nagyon fontos szempont" - mondta Rossi. Az egyik fiatal a 17 évesen lehetőséget kapó Vancsa Zalán volt.

"Vancsát azért hívtam meg, és küldtem ma pályára, mert egy rendkívüli képességű játékos, aki ma esete mindenféle nyomás nélkül léphetett pályára."

Rossi elmondta, minden meccs előtt azt mondom a játékosainak, hogy a maximumot nyújtsák, ha kell végezzenek extra munkát a klubjukban, és akkor biztos, hogy emelt fővel jöhetnek le a pályáról. "Az, hogy a szurkolók a meccs után eléneklik a magyar Himnuszt, azt mutatja, hogy jól végzik a munkájukat, és büszkék rájuk a drukkerek" - mondta Rossi.

Mindent egy helyen az Eb-ről