Elképesztő bénázás is kellett az északírek pontszerzéséhez a Nemzetek Ligájában - videó

775584182 fbl Horizontal
Northern Ireland players celebrate after scoring a late goal to take the game into extra time during the UEFA Nations League path B play-off final football match between Northern Ireland and Slovakia at Windsor Park in Belfast on November 12, 2020. (Photo by Paul Faith / AFP)
Vágólapra másolva!
Észak-Írország hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent Ciprussal, miután előbb egy bohózatba illő góllal szépített, majd a ráadásban egyenlített a már 2-0-ra is vezető vendégek ellen.

A Nemzetek Ligája C osztályának 2. csoportjában az első három meccs után egyaránt 1 pontos Észak-Írország és Ciprus nyitotta meg a meccsnapot. Utóbbi csapat kezdett jobban, hiszen Andronikosz Kakulisz révén a 32. percben megszerezték a vezetést, majd ugyanő az 51. percben megduplázta a ciprusi előnyt. Második gólját egy látványos hazai védelmi hiba előzte meg:

De ez semmi sem volt, ahhoz képest, amit Nikolasz Panajotu csinált a 71. percben, mielőtt Patrick McNair szépített volna. Ezt tényleg látni kell:

Ezek után mindkét csapat megérdemelte a döntetlent, amit az északírek csapatkapitánya, a korábbi Manchester United-sztár, Jonny Evans állított be a 94. percben. Andreasz Krisztodulu kapus hiába kapta ki a lécről lepattanó labdát, tisztán lehetett látni, hogy jóval a gólvonal mögül próbált menteni.

Eredmény, Nemzetek Ligája, C osztály, 4. forduló:
Észak-Írország - Ciprus 2-2 (0-1)

A csoport állása: 1. Görögország 9 pont (3 mérkőzés), 2. Koszovó 6 (2), 3. Észak-Írország 2, 4. Ciprus 2