Vágólapra másolva!
Az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt a hivatalos oldalán jelentette be, hogy az osztrák válogatott védő, Martin Hinteregger visszavonul a profi labdarúgástól, mindössze 29 évesen.

A német együttes csütörtökön megerősítette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott az osztrák focstával, akinek 2024 júniusáig érvényes szerződése volt a klubbal.

Az Európa-ligában elért közös sikereink viszont annál inkább motiváltak arra, hogy egy fantasztikus sportsikerrel búcsúzzak. Nagyon örültem amikor megnyertük a trófeát, de akkor már tudtam, hogy ez lesz az utolsó nagy ünneplésem a fantasztikus szurkolóinkkal abban a városban, amelyre már a második otthonomként tekintek" – mondta Hinteregger az Eintracht hivatalos honlapján.

Martin Hinteregger 29 évesen úgy döntött, visszavonul a profi labdarúgástól Forrás: AFP/Lluis Gene

Hinteregger 2019-ben igazolt az Eintrachthoz, ahol 138 alkalommal lépett pályára és 14 gólt szerzett. Korábban játszott még a Red Bull Salzburgban, a Borussia Mönchengladbachban és az FC Augsburgban is. Az osztrák válogatottban 67-szer szerepelt, a 2016-os és a 2020-as Európa-bajnokságon is tagja volt a csapatnak, amelynek színeiben összesen négy gólt szerzett.