A világ legostobább bíróját is a focivébére küldi a FIFA

Tunisia v Mali - 2021 Africa Cup of Nations 2021 Africa Cup of Nations,Africa Cup of Nations,Janny Sikazwe,L Square Horizontal
LIMBE, CAMEROON - JANUARY 12: Head coach of Tunisia Mondher Kebaier reacts to the Zambian referee of the match Janny Sikazwe after he finished the 2021 Africa Cup of Nations Group F match between Tunisia and Mali before regular time at Omnisport Stadium in Limbe, Cameroon on January 12, 2022. Haykel Hmima / Anadolu Agency (Photo by Haykel Hmima / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A zambiai Janny Sikawze is ott lesz a november 21-én kezdődő katari focivébén. Ő volt az a bíró, aki idén januárban előbb a 85. percben lefújta a Tunézia-Mali meccset, s csak akkor folytatta, amikor szóltak neki, hogy még van hátra 5 perc. Majd a hosszabbításban úgy osztott ki egy piros lapot, hogy azt a videóbíró visszavonatta, de Sikawze nem törődött a VAR-segítséggel és ragaszkodott a kiállításhoz. Hogyan kerül egy ilyen bíró a világ legjelentősebb sporteseményére? Erről is beszélünk a Szpíker Korner legújabb adásában.