Vágólapra másolva!
Vasárnap, azaz ma este magyar idő szerint 18 órától a Wales-Ukrajna mérkőzéssel lezárul az európai vb-selejtezők sora. Ebből az alkalomból nyilatkozott Gareth Bale, aki szokás szerint kimondta, amit gondolt.

Az orosz-ukrán háború miatt márciusról elhalasztott rájátszás első körében a walesiek Ausztriát győzték le hazai pályán 2-1-re, míg az Ukránok Glasgow-ban verték meg 3-1-re skóciát. A két győztes így ma 18 órakor (helyi idő szerint 17 órakor) találkozik Cardiffban, hogy megmérkőzzenek az utolsó európai vb-helyért.

A háború miatt a világ nagy része az ukránokkal szimpatizál, de Gareth Bale-t, a walesiek csapatkapitányát, ez nem különösebben hatja meg.

"Tudom, hogy szörnyen hangzik, de nem fogok bocsánatot kérni az ukránoktól, ha legyőzzük őket. Ez egy futballmeccs, egy mérkőzés, amit meg akarunk nyerni. Az egész világ együtt érez Ukrajnával, és jól tudjuk, hogy ez mennyit jelent, de mi ki akarunk jutni a világbajnokságra. Ezt nem valami borzalmas indokból tesszük, hanem a hazánkért és a válogatottért, hogy örömet szerezzünk a szurkolóinknak" - fogalmazott nagyon őszintén a brit csapat 32 éves kapitánya.

A győztes, azaz a továbbjutó a novemberi katari világbajnokság B csoportjába kerül Anglia, Irán és az Egyesült Államok mellé.