Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Pep Guardiola által irányított Manchester City epikus csatában, magabiztosnak tűnő előnyről esett ki szerda éjjel a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madriddal szemben. Messze nem ez volt az első eset, hogy a katalán edző csapata hasonlóan járt.

Az angol bajnokcsapat 1-0-s előnnyel érkezett Madridba, ahol a 73. percben Riyad Mahrez góljával megszerezte a vezetést, a Real pedig teljesen szétesni látszott. Csakhogy a spanyol bajnokcsapat a 90. percben egyenlített, majd hosszabbításra mentette a meccset, amelynek hatodik percében újabb gólt lőtt, így egy örökre emlékezetes találkozón harcolta ki a döntőbe jutást.

Ha a nettó játékidőt nézzü, a Real Madrid hat perc alatt fordította a maga javára a mindaddig kilátástalannak tűnő csatát. Azt hihetnénk, hogy ilyen csak egyszer fordul elő egy olyan nagy edző - a Barcával 14, a Bayernnel hét, míg a Cityvel tíz trófeát nyert eddig -, mint Pep Guardiola karrierjében. De ez egyáltalán nem így van, sőt! Guardiola 11 BL-kiesése közül nyolc hasonló körülmények között történt.

A 2010-es BL-elődöntőben a későbbi győztes Intertől kapott 13 percen belül két gólt, 2014-ben már a Bayern München edzőjeként kapott 18 percen belül hármat hazai pályán a Real Madridtól. 2015-ben ismét a Bayernnel és ismét az elődöntőben bukott, ekkor korábbi csapata a Barcelona lőtt 17 perc alatt hármat, és nyert 3-0-ra.

Két évvel később már a Manchester City edzője volt, amikor a Monaco rúgott nyolc perc alatt két gólt az Etihadban, akik az 5-3-as angliai vereség után 3-1-re nyerte otthon, így az akkor még létező idegenben lőtt több gól szabálynak köszönhetően tovább is jutottak. A 2018-as eset is a sorba illik, amikor a negyeddöntőben Liverpoolban kapott az első meccsen 19 percen belül 3 gólt a City (majd a visszavágón ugyancsak 19 percen belül kettőt).

Ezt követően jöttek azonban csak az igazi drámák: 2019-ben a Tottenhamtől kaptak otthon három percen belül két gólt az elődöntőben, amivel el is úszott a továbbjutás. 2020-ban az egymeccses negyeddöntőben 1-1 után a Lyon lőtt nekik kettőt nyolc perc alatt, 2022. május 4-én pedig a Real Madrid tette fel a koronát minderre a hat perc alatt rúgott három góllal.

Mindent egy helyen az Eb-ről