Guardiola szerint Angliában mindenki a Liverpoolnak drukkol

Real Madrid v Manchester City Semi Final Leg Two - UEFA Champions League Real Madrid Manchester City Pep Guardiola UEFA Champions League Semi Final Leg Two match Pep Guardiola head coach Estadio Santiago Bernabeu May Horizontal SPORT FOOTBALL PLAYER UEFA
Pep Guardiola head coach of Manchester City looks during the UEFA Champions League Semi Final Leg Two match between Real Madrid and Manchester City at Estadio Santiago Bernabeu on May 4, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League idei szezonjából már csak három forduló van hátra, és a címvédő Manchester City lépéselőnyben van a Liverpoolal szemben a bajnoki elsőségért. Pep Guardiola úgy gondolja, hogy a történelme miatt Angliában mindenki Jürgen Klopp csapatának drukkol.

Vasárnap a City 5-0-ra kiütötte a Newcastle Unitedot, míg a Liverpool pontokat hullajtott, mert csak 1-1-es döntetlent ért el a Tottenham Hotspur ellen. A Bajnokok Ligájában viszont Jürgen Klopp csapata döntőt játszhat, míg Pep Guardiola együttese kiesett az elődöntőben.

De a Premier League-ben nem, mert az utóbbi 30 évben csak egy bajnokságot nyertek, ám ez egyáltalán nem probléma" - mondta a katalán edző.

Guardiola csapata, a címvédő City öt éven belül negyedszer lehet bajnok, míg Klopp együttese a 2019/2020-as idényben végzett az élen legutóbb a PL-ben.

"A Liverpool a Manchester United mellett a legfontosabb csapat a címek, az örökség, a történelem és a drámai győzelmek szempontjából. De az elmúlt 11 vagy 12 évben mi is ott voltunk.

tette hozzá Guardiola.

"Az a lényeg, hogy a sorsunk a saját kezünkben van. Kilenc pontot kell szereznünk vagy hatot, majd eldől. A szerdai meccs lesz most számunkra a legfontosabb, amely egy igazi döntőnek számít" - utalt a City edzője a Wolverhampton elleni hétközi bajnoki meccsre.

Forrás