Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége volt Zakor Sándor, az MTK labdarúgócsapatának tulajdonosa. A klubvezető beszélt az egyesület filozófiájáról, a fiatal játékosok szerepéről, és az is szóba került, ki lehet a csapat következő vezetőedzője.

"Alaposan megerősítettük a csapatot, javarészt az edző kérésének megfelelően. Úgy gondoltuk, hogy ki tudjuk harcolni a bennmaradást. Sajnos a bajnokság nem úgy alakult, ahogy elterveztük, de a csapat stabilabb lett, kevesebb gólt kaptunk, mint korábban.

jellemezte az MTK szezonját Zakor Sándor.

"Sajnos az elmúlt öt évben mindig az a két csapat esett ki az élvonalból, amelyik a legtöbb fiatal játékost szerepeltette. Ez nem feltétlenül a fiatalok kritikája, sokan mondják, hogy az akadémiai képzés nem megfelelő. Külföldön is nagyon ritka az olyan csapat, amelyik két-három fiatal játékosnál többet is elbír egyszerre a pályán. Ezek a csapatok olyan bajnokságokban játszanak, amelyekben nem 12, hanem 18-20 együttes harcol, és onnan esik ki kettő.

Lehet persze mondani, hogy savanyú a szőlő, mert kiesésre állunk, de tavaly és tavalyelőtt is ezt mondtuk" - beszélt a fiatalok szerepeltetéséről és a bajnokság rendszerének gyenge pontjairól a budapesti csapat tulajdonosa.

A Nemzeti Sport megírta, hogy a beszélgetés során arról is szó esett, ki lehetne az ideális vezetőedző az MTK számára.

Bognár György ideális választás lehet az MTK kispadjára Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nem kizárt, hogy Horváth Dávid marad, mert nagyon tehetséges és él-hal a klubért.

árulta el Zakor.

Mindent egy helyen az Eb-ről