Sallaiék után Szoboszlaiék is bejutottak a Német Kupa döntőjébe

Szoboszlai Dominik RB Leipzig Lipcse Union Berlin
20 April 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: DFB Cup, RB Leipzig - 1. FC Union Berlin, semifinal, Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai (l) and Berlin's Grischa Prömel fight for the ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig hazai pályán 3-1-re legyőzte az Union Berlin csapatát a Német Kupa elődöntőjében, amivel bejutott a fináléba.

Két olyan csapat találkozott egymással Lipcsében, amelyik egyaránt foglalkoztat magyar labdarúgókat. Hazai oldalon Gulácsi Péter a kapuban, Willi Orbán a védelemben, Szoboszlai Dominik pedig a középpályán kapott helyet a kezdőcsapatban.

Szoboszlai Dominik is a kezdőcsapatban kapott helyet az Union Berlin elleni kupaelődöntőben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A fővárosiaknál Schäfer András a kispadon kapott helyet, így nem volt a pályán, amikor csapattársa, Sheraldo Becker a 25. percben megszerezte a vezetést.

A Lipcse egyenlítő góljára egészen a 61. percig kellett várni, amikor André Silva rúgta be a Christopher Nkunkuval szembeni szabálytalanságért megítélt tizenegyest.

Szoboszlai a 62. percben hagyta el a pályát, három perccel azelőtt, hogy a túloldalon Schäfert becserélték volna.

A Szoboszlai helyére beszálló Emil Forsberg a 93. percben szerezte meg a győztes gólt a Leipzig javára. A Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburgnak tehát három magyarral is farkasszemet kell majd néznie a sorozat döntőjében.