Vágólapra másolva!
Egygólos hátrányból kell felállnia és kiharcolnia a továbbjutást a labdarúgó Konferencia-liga negyeddöntős párharcának csütörtök esti visszavágóján az AS Romának a Bodö/Glimttel szemben. A norvég csapat dolgát nehezíti, hogy vezetőedzőjük, Kjetil Knutsen nem ülhet le a kispadra.

José Mourinho vezetőedző olasz együttese számára már-már mumussá kezd válni a norvég bajnoki címvédő, amellyel a harmadik számú európai kupasorozat csoportkörében is találkozott, s vendégként 6-1-es vereséget szenvedett, majd Rómában csak 2-2-s döntetlent ért el.

A Romának a negyeddöntős odavágó sem sikerült jól, egy hete 2-1-re kikapott Bodöben, így ezúttal kevés lesz számára a továbbjutáshoz, ha döntetlent játszik a riválissal az Olimpiai Stadionban.

Kjetil Knutsen nem ülhet le a kispadra az AS Roma ellen Forrás: NurPhoto via AFP/Georgi Paleykov/NurPhoto/Georgi Paleykov

Mindkét együttes győzelemmel készült az egymás elleni csatára, a Roma vasárnap 2-1-re verte otthon az olasz bajnokságban sereghajtó Salernitanát, míg a Bodö/Glimt a Sandefjord otthonában diadalmaskodott ugyanilyen arányban.

A norvégok dolgát nehezíti, hogy vezetőedzőjük, Kjetil Knutsen nem ülhet le a kispadra és nem kommunikálhat a meccs alatt a játékosaival, mert az első mérkőzés lefújása után összeverekedett a Roma kapusedzőjével. Az eset az öltözőbe menet történt, emiatt az európai szövetség (UEFA) egy találkozóra szóló eltiltással büntette a szakembert. A Bodö/Glimt fellebbezett az ítélet ellen, ezt azonban az UEFA szerdán elutasította.