Vágólapra másolva!
A Benfica labdarúgócsapata nyerte az UEFA Ifjúsági Ligát, mivel a hétfői döntőben 6-0-ra legyőzte a négy magyar focistát is foglalkoztató Red Bull Salzburgot.

Az osztrákoknál ezúttal a kispadon ült a kapus Tóth Balázs, de Berki Marcell és Jánó Zétény is csereként kezdett, Kovács Patrik viszont nem volt a keret tagja.

A portugál együttes már az első 15 percben kétgólos előnyre tett szert, amit aztán a második félidő elején egy kissé szerencsés, illetve egy nagyon szép találattal növelt tovább. A hajrában pályára lépett a Salzburgban Jánó és Berki, a portugáloknál pedig Joao Félix öccse, Hugo Félix állt be az utolsó percekre, ahol végül az ötödik portugál találat után egy kései büntetőgóllal alakult ki a végeredmény, ami rekordnak számít, ugyanis korábban még soha nem lőtt egy csapat három gólnál többet a döntőben.

A korosztályos sorozat fináléjának legjobbja a 20 éves portugál csatár, Henrique Araújo volt, aki három gólt lőtt. A Benfica története során először nyerte meg az UEFA Ifjúsági Ligáját.