Hétmilliárd forintból újul meg a békéscsabai Előre futballpálya lelátója

Békéscsaba, labdarúgás, Békéscsabai Előre, 1994
Békéscsaba, 1994. szeptember 27. Alekszej Morozov (b) kapura húz Dávid Zsolt mellett a Békéscsabai Előre-Tyeksztylcsik Kamisin visszavágó labdarúgó-mérkőzésen, melyet az UEFA Kupa keretében rendeztek meg a békéscsabai Kórház utcai stadionban. A mérkőzés végeredménye: 1:0 (0:0), az összesített végeredmény 6:2. MTI Fotó: Németh György
Vágólapra másolva!
A Swietelsky Magyarország Kft. újíthatja fel a békéscsabai Előre futballpálya lelátóját mintegy hétmilliárd forintból - erről határozott csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

A jelen lévő 15 képviselő egyhangúlag fogadta el az előterjesztést. A feltételes közbeszerzési eljárásra - amely az Európai Unió hivatalos lapjában is megjelent - ketten jelentkeztek, de hiánypótlást már csak a nyertes vállalkozás adott be. A nettó vállalkozói díj tartalékkerettel növelt összege 7,5 milliárd forint, a tartalékkeret csaknem 554 millió. A szerződés akkor válik hatályossá, ha a támogatói okiratot kiállítják.

Sok mindent látott már a Kórház utcai stadion: 1994. szeptember 27-én például Alekszej Morozov (b) kapura húz Dávid Zsolt mellett a Békéscsabai Előre-Tyeksztylcsik Kamisin UEFA Kupa visszavágón Forrás: MTI/Németh György

Az ülésen Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester elmondta, a lelátó nagyon rossz állapotban van, "rozsdásodik, potyognak a vasbeton elemek", szurkolók már nem is ülnek ott.
Kifejtette, a beruházás részeként "egy fedett stadion építése a cél"; továbbá felújítanak egy műfüves nagypályát, és jelentős számú parkolóhelyet is kialakítanak.

Az Előre-pályának otthont adó Kórház utcai stadion egyik lelátóját 2014-2017 között a kormány stadionrekonstrukciós programja keretében közel 1,2 milliárd forintból felújították.
Akkor több mint 2280 ülőhellyel ellátott új lelátót, öltözőket, VIP-helyiségeket, sajtóhelyiségeket, pénztárat, büfét, vizesblokkokat és egészségügyi helyiségeket építettek; és megtörtént a pályavilágítás, továbbá a fűtési rendszer rekonstrukciója is.