Ancelotti szerint Modric a Real Madridnál fejezi be pályafutását

Real Madrid CF v Club Atletico de Madrid - La Liga Santander soccer Real Madrid CF Club Atletico de Madrid La Liga Santander Luka Modric Carlo Ancelotti Waist up La Liga Santander match Club Atletico de Estadio Santiago Bernabeu Pics Action/NurPhoto Decem
Luka Modric of Real Madrid and Carlo Ancelotti of Real Madrid celebrate victory after during the La Liga Santander match between Real Madrid CF and Club Atletico de Madrid at Estadio Santiago Bernabeu on December 12, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalban listavezető Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint Luka Modric, az együttes aranylabdás középpályása mostani csapatában fejezi majd be labdarúgó-pályafutását.

Az olasz szakvezető a vasárnap (ma) esti, sevillai bajnoki előtt nyilatkozott a Marca című spanyol lapnak.

"Nem tudom, mikor, de szerintem itt zárja le a pályafutását, és ezt mindenki így látja. A klub és az ő részéről sincs gond azzal, hogy szerződést hosszabbítson" - mondta Ancelotti, aki a horvát játékost az egykor nála, az AC Milanban futballozó olasz legendához, Paolo Maldinihez hasonlította.

Carlo Ancelotti nem titkolja, hogy Modric a spanyol sztárcsapat talán legfontosabb játékosa Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Minőségben, komolyságban, ahogy a labdarúgáshoz ért, csakis őt lehet egy napon említeni Maldinivel, aki még 40 évesen is Bajnokok Ligáját tudott nyerni. Ők legendák" - jelentette ki.

A 36 éves Modric 2012 óta a Real Madrid játékosa, szerződése idén június 30-ig szól. A spanyol királyi gárda tagjaként eddig négyszer volt BL-győztes, kétszer spanyol bajnok, négyszer spanyol szuperkupa-győztes, és egyszer ünnepelt elsőséget a spanyol Király Kupában. A horvát irányító középpályás a válogatottal 2018-ban ezüstérmes volt az oroszországi világbajnokságon, és abban az évben neki ítélték oda az Aranylabdát. A Real vezéralakjaként nagy szerepe volt abban, hogy a Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő keddi visszavágóján a madridi együttes a címvédő londoni Chelsea-vel szemben kiharcolta a továbbjutást.