A Chelsea-nek olyat kéne tennie a továbbjutáshoz a Real Madrid ellen, mint még soha

Karim Benzema Real Madrid Chelsea
Real Madrid's French striker Karim Benzema (R) fights for the ball with Chelsea's Moroccan midfielder Hakim Ziyech during the UEFA Champions League Quarter-final first leg football match between Chelsea and Real Madrid at Stamford Bridge stadium in London, on April 6, 2022. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Sporttörténelmi sikerre van szüksége a címvédő Chelsea-nek ahhoz, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi visszavágóján kiharcolja a továbbjutást a 13-szoros győztes Real Madrid otthonában.

A londoni Kékek - akiknek Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőjük van - múlt héten, az első mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedtek a Stamford Bridge-en, történetük során pedig mindhárom eddigi olyan egyenes kieséses párharcukat elveszítették, amikor az odavágón otthon kikaptak.

A 2005-06-os és a 2019-20-as idény nyolcaddöntőjében a Barcelonával, illetve a Bayern Münchennel, a 2010-11-es szezon negyeddöntőjében pedig a Manchester Uniteddel szemben búcsúztak így.

Karim Benzema megállíthatatlan volt egy héttel ezelőtt Forrás: AFP/Javier Soriano

A Chelsea dolgát ráadásul nehezíti, hogy a Real Madrid története során csak kettőt bukott el a 36 olyan európai kupapárharcából, amelyen idegenben megnyerte az első mérkőzést, a legrangosabb sorozatban pedig csak egyszer, a 2018-19-es kiírás nyolcaddöntőjében, amikor az Ajax Amsterdam otthonában aratott 2-1-es sikert egy 4-1-es hazai vereség követte.

A két csapat londoni összecsapásának főszereplője Karim Benzema volt, a veterán francia csatár egymást követő második fellépésén ért el mesterhármast, a BL egyenes kiesés szakaszában erre csak korábbi csapattársa, Cristiano Ronaldo volt képes a 2016-17-es szezonban.

A bajnokságban mindkét cdapat magabiztosan nyerte hétvégi meccsét, a Chelsea vendégként 6-0-ra ütötte ki a Southamptont, a Real pedig a Getafét győzte le.

Robert Lewandowski klasszisára is szükség lesz kedd este Forrás: AFP/Christof Stache

A másik keddi mérkőzésen a Bayern München fogadja a Villarrealt, amely az első mérkőzésen nagy meglepetésre 1-0-ra nyert, véget vetve ezzel a bajorok 22 meccses idegenbeli veretlenségi sorozatának a BL-ben.

A Bayern 2015 óta első alkalommal vár hátrányból egy egyenes kieséses visszavágót a Bajnokok Ligájában, és rossz előjel számára, hogy a legutóbbi 13 ilyen párharcából 10-et elbukott összesítésben.