Messi talán, Di Maria biztosan visszavonul a vb után

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL
Argentina's Lionel Messi (L), Argentina's Rodrigo De Paul and Argentina's Angel Di Maria (R) celebrate after scoring against Venezuela during their South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at La Bombonera stadium in Buenos Aires on March 25, 2022. (Photo by ALEJANDRO PAGNI / AFP)
Vágólapra másolva!
A november-decemberi katari labdarúgó-világbajnokság után tervez dönteni sportágbeli jövőjéről Lionel Messi, az argentin válogatott és a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás világsztárja.

A 34 éves futballista erről azután beszélt, hogy a már vb-résztvevő nemzeti együttese színeiben gólt szerzett a Venezuela ellen 3-0-ra megnyert Buenos Aires-i selejtezős mérkőzésen.

"Nem tudom, mit fogok csinálni a vb után, egyelőre csak arra figyelek, ami a következő hónapokban vár rám. Katar után sok mindent át kell majd értékelnem" - nyilatkozta Messi, aki júniusban ünnepli 35. születésnapját, és egyelőre nem tudott határozott igennel vagy nemmel felelni arra a kérdésre, hogy folytatja-e a szereplést az argentin válogatottban a vb után.

Lionel Messi és Angel Di Maria a világbajnokságon focizhat utoljára együtt a válogatottban Forrás: AFP/Alejandro Pagni

"Az az igazság, hogy nem tudom, de most csak arra figyelek, ami a közeljövőben történik, kedden például Ecuador ellen játszunk, aztán júniusban és szeptemberben felkészülési meccseink lesznek. Remélem, hogy ezek jól alakulnak, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a világbajnokság után sok minden változik majd" - fogalmazott a játékos.

Angel Di Maria eközben az Instagramon írt arról, hogy a pénteki volt az utolsó meccse hazai pályán argentin mezben. A válogatott a világbajnokságig már nem szerepel hazai pályán, ezzel tehát a PSG szélsője bejelentette, hogy a vb után már nem lesz válogatott.

A dél-amerikai selejtezősorozatból az argentinok mellett a brazilok, az ecuadoriak és az uruguayiak biztosították katari részvételüket. A keddi utolsó fordulóban Peru, Kolumbia és Chile küzd még azért, hogy odaérjen az interkontinentális pótselejtezőt érő pozícióba. A dél-amerikai ötödik helyezettnek egy ázsiai együttest kell majd legyőznie júniusban a vb-szereplésért.