Guardiola elmondta, mi a modern futball legnagyobb problémája

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Tottenham Hotspur at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on February 19, 2022. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola védelmébe vette a klub sztárigazolását, a nyáron 100 millió fontért szerződtetett Jack Grealish-t, egyúttal azt is elmondta, mit tart a modern labdarúgás egyik legnagyobb problémájának.

Grealish brit rekordot jelentő 100 millió fontért igazolt az Aston Villától a Manchester City-hez tavaly nyáron, és a Premier League-ben eddig 25 meccsen csak 3 gólt lőtt, ezért a kritikák kereszttüzébe került.

A csapat katalán edzője megvédte játékosát, egyúttal azt is elmondta, mi zavarja leginkább a modern labdarúgásban.

Mindig csak a statisztikákról szól minden. A játékosokat a statisztika érdekli, de ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetnek" - mondta Guardiola az egyik sajtótájékoztatón.

"A statisztika csak egy kis információ, amivel rendelkezünk, de vannak olyan játékosok, akik miatt jól játszik a csapat, és mégsem ők állnak az élen a különböző mutatókban.

tette hozzá a City trénere.

"Ezek a statisztikák korábban nem is léteztek. Az a lényeg, hogy a maximumot teljesítsd, nyújtsd a legjobbadat, hogy támadásban és védekezésben is erősebbé tedd a csapatod. Ez elég, ennek köszönhetően tudunk nyerni" - zárta mondandóját Guardiola.

Forrás