Hatalmas gólt lőtt a szerb focista a Fradi korábbi csoportellenfelének - videó

fbl Horizontal
Eintracht Frankfurt's Serbia's midfielder Filip Kostic (R) celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa League round of 16 first league football match between Real Betis and Eintracht Frankfurt at the Benito Villamarin stadium in Seville on March 9, 2022. (Photo by Cristina Quicler / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntős párharcainak első mérkőzései közül kettőt már szerda este megrendeztek. Az Eintracht Frankfurt 2-1-re legyőzte a Ferencváros korábbi csoportellenfelét, a Real Betist, míg a játéknap másik meccsén a Lyon egygólos előnyt harcolt ki a Porto otthonában.

Az ősszel a Ferencváros csoportjából továbbjutó Real Betis az Eintracht Frankfurt csapatát fogadta szerda este. Alapvetően mindkét együttes a támadófutballt részesíti előnyben, ami az első félidőben meg is mutatkozott, ugyanis három gól is esett.

A vendégek korán megszerezték a vezetést Kostic találatával. A szerb támadó hanyag mozdulattal emelt kapura, Claudio Bravo beadásra számított, helyette viszont óriási gólt kapott.

Nabil Fekir révén aztán a 30. percben egyenlített a Betis, de csupán két percig örülhettek a spanyolok, ugyanis egy remekül kijátszott akció végén Daichi Kamada lőtt álló helyzetből a kapuba, így vendég előnnyel zárult az első játékrész.

A második félidő elején tovább növelhette volna előnyét a Frankfurt, ám Rafael Borre tizenegyesét kivédte Claudio Bravo.

A hátralévő időben a Betis mindent megtett az egyenlítő gól megszerzéséért, ám újabb gól már nem esett a meccsen, így a Frankfurt egy gólos előnyt harcolt ki Sevillában.

hazai pályán kapott ki a Real Betis az Európa-ligában Forrás: AFP/Cristina Quicler

A játéknap másik mérkőzésén az FC Porto a francia Olympique Lyont fogadta. A két együttes párharca néhány éve még a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe is beillett volna, a portugálok azonban a mostani kiírásban búcsúztak a csoportkörben, a Lyon pedig eleve az El-ben szerepelt.

Az első félidő teljesen kiegyenlített küzdelmet hozott. A fordulás után sokkal veszélyesebben játszott a Lyon, amely aztán az 59. percben megszerezte a vezetést Lucas Paqueta révén.

Pár perccel később kisebb káosz alakult ki a pályán, ugyanis a játékvezető elsőre tizenegyest ítélt a Porto javára, mert úgy látta, hogy Paqueta kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, viszont a videobíró segítségével Jose Maria Sanchez felülbírálta saját döntését, így végül visszavonta a büntetőt.

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

szerda:
FC Porto (portugál)-Olympique Lyon (francia) 0-1 (0-0)
gól: Paqueta (59.)
Real Betis (spanyol)-Eintracht Frankfurt (német) 1-2 (1-2)
gól: Fekir (30.), illetve Kostic (14.), Kamada (32.)