Vágólapra másolva!
A magyar bajnokságban második helyen telelő ETO FC Győr női labdarúgócsapata leigazolta az amerikai Alika Keene-t, aki tavaly szerepelt a litván X-faktorban, eljutott az élő showba, ahol a harmadik fordulóig menetelt - adta hírül az eto.hu.

Az amerikai Alika Keene a tavaszi szezonban belső védő, valamint védekező középpályás poszton segítheti a bajnoki döntőbe jutásért küzdő zöld-fehéreket. Az amerikai születésű, amerikai-jamaicai kettős állampolgárságú játékos a Harvard Egyetem végzett kognitív idegtudomány szakon, mellette pedig futballozott az egyetemi bajnokságban. 2016-ban diplomázott, utána viszont egy időre eltávolodott a labdarúgástól. Elmondása szerint egy nem túl súlyos, de nehezen gyógyuló sérülés miatt sokat kellett kihagynia,

ebben az időben Peruban önkénteskedett, és egy nonprofit szervezetet is vezetett.

Alika Keene a litván X-faktorban szerepelt Forrás: eto.hu

"Négyévesen kezdtem focizni, a szüleim szerint rettentő sok energiám volt, amit valahogy le kellett vezetni, így

Hamar beleszerettem a játékba, és azóta végigkísérte az életem" – mesélte Alika Keene.

További érdekesség Alikáról, hogy

a labdarúgás mellett, éneklésben is kiemelkedően tehetséges: 2021-ben jelentkezett a litván X-faktorba és bejutott az élő showba, ahol három fordulóban is énekelhetett.

"A családom, a barátaim és a labdarúgás mellett,

a klub és a csapatom is nagyon támogatóak voltak, több órát vezettek, hogy megnézhessenek élőben, molinókkal készültek és végig szurkoltak. Nagyon hálás vagyok nekik a támogatásért. Szerencsére könnyen össze tudtam hangolni a focival, a verseny pont olyan napokra esett, amikor nem volt mérkőzésünk vagy edzésünk. Természetesen most elsősorban a labdarúgó karrieremre szeretnék koncentrálni, addig a zene megmarad hobbinak, de ki tudja, az aktív éveim után lehet, hogy komolyan foglalkozom majd még az énekléssel" – mondta mosolyogva Alika.