Vágólapra másolva!
A Chelsea idegenben 3-2-ra legyőzte a másodosztályú Luton Town együttesét az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében, így Thomas Tuchel csapata bejutott a legjobb nyolc közé. Ugyancsak biztosította helyét a negyeddöntőbe a Liverpool, amely 2-1-re nyert a Norwich City ellen.

Némi meglepetésre a Luton már a 2. percben megszerezte a vezetést. Egy szögletet követően Reece Burke fejélt nagy erővel a kapu jobb felső sarkába.

Az első húsz percben a Chelsea-nek kapura lövése sem volt, a londoni együttes ezt követően aztán kezdett magára találni és a 27. percben Saúl Niguez révén kiegyenlített. Sőt, akár fordíthatott is volna Tuchel együttese, ám Romelu Lukaku jobb alsó sarokba tartó lövését hatalmas bravúrral védte a kapus. Aztán még a szünet előtt Harry Cornick góljával visszavette a vezetést a Luton.

A másodosztályú Luton kétszer is vezetett, de végül a Chelsea fordított és továbbjutott Forrás: AFP/Adrian Dennis

A fordulás után nyomasztó fölényben játszott a Chelsea, a hazaiak csak elvétve jutottak túl a felezővonalon. A vendégek dominanciája aztán a 67. percben góllá érett, egy pazar kiugratás után Timo Werner lőtte ki a hosszú alsó sarkot.

Azt követően még nagyobb fokozatra kapcsolt a Chelsea, amely érezhetően szerette volna még a rendes játékidőben eldönteni a továbbjutást. A 78. percben aztán Werner középre tett labdáját Lukaku közvetlen közelről kotorta be a kapuba. A hátralévő időben újabb gól már nem esett, így nehezen ugyan, de bejutott a legjobb nyolc közé a Chelsea.

A Liverpool már az első félidőben eldöntötte a továbbjutást Takumi Minamino duplájával, ráadásul a japán játékos második találata őrületesen nagy gól volt.

Érdekesség, hogy Minamino 2020 óta nyolc gólt szerzett az angol kupasorozatokban, vagyis kétszer annyit, mint bármelyik más liverpooli játékos ebben az időszakban.

A folytatás nem sok izgalmat hozott, aztán negyedórával a vége előtt szinte a semmiből szépített a Norwich Lukas Rupp góljával, de Jürgen Klopp csapatának továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, így a Liverpool is ott van a legjobb nyolc között.

Takumi Minamino volt a Liverpool nyerőembere Forrás: AFP/Paul Ellis

Angol FA-kupa, nyolcaddöntő:
Luton Town (II.)-Chelsea 2-3 (2-1)
gól: Burke (2.), Cornick (40.), ill. Saúl (27.), Werner (68.), Lukaku (79.)
Southampton-West Ham United 3–1
gól: Perraud (31.), Ward-Prowse (69.), Broja (90+5.), ill. M. Antonio (60.)
Liverpool–Norwich City 2-1
gól: Minamio (27., 39.) ill. Rupp (76.)