Vágólapra másolva!
Pénteken Nyonban megtartották a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását, a végső győzelemre is esélyes Liverpool pedig papíron az egyik legkönnyebb ellenfelet, a portugál Benfica csapatát kapta. A Vörösök edzője, a német Jürgen Klopp azonban korántsem becsüli le az ellenfelet és elmondta, miért kötődik annyira a Benfica otthonához, Lisszabonhoz.

„Ez már egy BL-negyeddöntő, úgyhogy biztosan kemény meccs lesz. Tudom, hogy az emberek azt fogják mondani, hogy mi vagyunk az esélyesek, meg ilyenek, de ez az első hiba, amit elkövethetünk. Nem hiszem, hogy valaha is meccseltem volna ott, de

– nyilatkozta a német szakember, aki 2015 októberében lett a Liverpool edzője, azóta pedig már minden jelentős trófeát megnyert az angol csapattal.

Jürgen Klopp Lisszabonban döntötte el, hogy elvállalja a Liverpool irányítását Forrás: AFP/Stu Forster

Klopp arról is beszélt, hogy sokat jelenthet, hogy a csapata hazai környezetben játszhatja a visszavágót.

„Természetesen jobb, ha a visszavágót otthon játsszuk, de fontos, hogy az első mérkőzésen olyan alapot teremtsünk, amit aztán a visszavágón, az Anfielden tudunk majd kamatoztatni.

– tette hozzá a német szakember.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 5-6-án rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor. Az elődöntő mérkőzései április 26-27-én és május 3-4-én lesznek. A május 28-i finálé házigazdája pedig Párizs lesz.

A negyeddöntő párosítása:
Chelsea (angol)-Real Madrid (spanyol)
Manchester City (angol)-Atlético Madrid (spanyol)
Villarreal (spanyol)-Bayern München (német)
Benfica (portugál)-Liverpool (angol)

Az elődöntő párosítása:
2. negyeddöntő továbbjutója-1. negyeddöntő továbbjutója
4. negyeddöntő továbbjutója-3. negyeddöntő továbbjutója