Megvan a klubvilágbajnokság első döntőbe jutott csapata

2021 FIFA Club World Cup: Palmeiras vs Al-Ahly 2021 FIFA Club World Cup,Abu Dhabi,Al-Ahly,Palmeiras,United Arab Horizontal
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - FEBRUARY 08: Raphael Veiga of Palmeiras celebrates with his team mates after scoring a goal during the 2021 FIFA Club World Cup semi-final match between Palmeiras and Al-Ahly at Al Nahyan Stadium on February 8, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. Waleed Zain / Anadolu Agency (Photo by Waleed Zain / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil Palmeiras jutott elsőként a döntőbe az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon, miután az elődöntőben 2-0-ra legyőzte kedden az egyiptomi al-Ahlit.

A dél-amerikai csapat két gólját Dudu és Raphael Veiga hozta össze: a 39. percben előbbi adta a kulcspasszt utóbbinak, majd a 49. percben fordított volt a labda útja. Ajman Asraf kiállítása miatt az al-Ahli az utolsó bő tíz percben emberhátrányban futballozott.

A Palmeiras jutott be elsőként a klubvilágbajnokság döntőjébe Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Waleed Zain

A brazilok ellenfele a szombati fináléban a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató, Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea vagy a szaúdi al-Hilal lesz. Utóbbi csapatok elődöntőjét szerdán rendezik.

Az angolok vezetőedzője, Thomas Tuchel koronavírusos, így nem lehet ott a találkozón, a távollétében Lőw és másik segítője, Arno Michels irányítja majd az együttest.

Eredmény, elődöntő:
Palmeiras (brazil) - al-Ahli (egyiptomi) 2-0 (1-0)

A további program:
szerda:
elődöntő:
Chelsea (angol) - al-Hilal (szaúdi) 17.30
az ötödik helyért:
Monterrey (mexikói) - al-Dzsazira (egyesült arab emírségekbeli) 14.30
A bronzmérkőzést és a döntőt szombaton rendezik.