Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Brest csapatát.

A találkozónak a 11 meccs óta veretlen Paris Saint-Germain volt az esélyese, azonban Mauricio Pochettino gárdájából nem kevesebb mint kilenc ember hiányzott sérülés, koronavírusos fertőzés, illetve az Afrika-kupán való szereplés miatt. A legerősebb kezdőcsapatból nem léphetett pályára többek között Lionel Messi, Neymar, Achraf Hakimi és Idrissa Gueye sem.

Ahogy az várható volt, a PSG irányította a meccset, de a Brestnek is rendkívül veszélyes kontrái voltak. A vendégcsapat a kilencedik percben akár a vezetést is megszerezhette volna, de Irvin Cardona közeli lövésénél az olasz Európa-bajnok Gianluigi Donnarumma hatalmasat védett. A 32. percben aztán a PSG szerzett vezetést Kylian Mbappé találatával. A világbajnok támadó kapott egy átadást, majd 16 méterről egy befele cselt követően kilőtte a rövid alsót.

Mbappe az elmúlt hat szezonban mindig tíz gól fölött termelt a bajnokságban. Ezt egyetlen másik játékos sem tudta megtenni háromnál többször Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

A második félidőt óriási lendülettel kezdte a PSG, amely hamar növelhette volna az előnyét, de Marco Verratti ígéretes helyzetben a kapufát találta telibe. Az 53. percben aztán összejött a második párizsi gól. A portugál Nuno Mendes verte meg az emberét a bal oldalon, majd középre centerezett és gólt lövetett a német válogatott Thilo Kehrerrel.

A folytatásban a Brest teljesen megtört, a PSG-nek rengeteg gólhelyzete volt, de a vendégcsapat kapusa, a holland Marco Bizot hatalmas bravúrokat mutatott be, így az eredmény már nem változott. A PSG ezzel 12 mérkőzés óta veretlen, és 11 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Ligue 1, 21. forduló:
Paris Saint-Germain-Brest 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Mbappé (32.), Thilo Kehrer (53.)