Olasz, német vagy szenegáli lehet az év kapusa a FIFA-nál

Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Italy's goalkeeper Gianluigi Donnarumma (L) saves the penalty of England's forward Jadon Sancho during the UEFA EURO 2020 final football match between Italy and England at the Wembley Stadium in London on July 11, 2021. (Photo by FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz Gianluigi Donnarumma, a szenegáli Édouard Mendy és a német Manuel Neuer szerepel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Év kapusa-díjára esélyesek hármas szűkített listáján.

A szervezet szerdán közölte, hogy az olaszokkal 2021-ben Európa-bajnok Donnarumma - aki nyáron az AC Milanból a Paris Saint-Germainhez igazolt -, a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes Mendy, valamint a Bayern München és a német válogatott rutinos csapatkapitánya, Neuer közül kerül ki a végső győztes.

A női kapusoknál a német Ann-Katrin Berger (Chelsea), a chilei Christiane Endler (Paris Saint-Germain/Olympique Lyon) és a kanadai Stéphanie Lynn Marie Labbé (FC Rosengard/Paris Saint-Germain) van még versenyben.

Az edzők szűkített listáját csütörtökön, a játékosokét pénteken közlik. Kedden jelentették be, hogy az év góljáért járó Puskás-díjért a cseh Patrick Schick, az argentin Érik Lamela, valamint az iráni Mehdi Taremi találata maradt versenyben

A győztesket a január 17-i FIFA-gálán jelentik be.